„A DVSC lemondott a támadásról, ezért kapott ki”

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2010.10.01. 10:49
null
Az olasz sajtó szerint Coulibaly (balra) és társai erőtlenek voltak a Samp védőivel szemben (fotó: Action Images)
Az olasz sajtó szerint a Debrecen lemondott a támadásokról, s ennek is tulajdonítható a Sampdoria csütörtök esti egygólos győzelme a labdarúgó Európa-liga csoportkörének második fordulójában. A lapok a győztes gólt szerző Giampaolo Pazzini mellett a hazaiak kapusát, Gianluca Curcit emelik ki a hazai csapatból.

Pazzini plusz Curci és a Samp újraindul. Debrecen legyőzve – jelentette a legnagyobb példányszámú olasz sportnapilap, a Gazzetta dello Sport ma reggeli beszámolója.

Az újság kiemelte, hogy a genovai együttesnek ez volt az első győzelme szeptemberben.

„Kétségtelen, nem vitték túlzásba, de mostanában muszáj megelégedni ezzel is. Akárhogyan nézzük, a Sampnak ez a kiszenvedett sikere a jóindulatú Debrecen felett jól jött, és megszabadítja a kék-fekete eget a legutóbbi mérkőzések sötét felhőitől. A látvány azért hiányzott...” – írta a Gazzetta genovai tudósítója. 

Beszámolója szerint a vendégcsapat igazi tengelye Kiss Zoltán volt, és a magyarok védekezésre épített játékában nehéz volt léket találnia a fantáziaszegény Sampdoriának: „A második félidőben Cassano és társai módfelett szenvedtek, túl sokat tétováztak az utolsó harminc percben”.     

A TuttoSport címlapja a gólszerző Pazzinit éljenzi: Samp, viva EuroPazzini. A torinói sportújság szerint a kupa felébresztette az olasz gárda gólszerzőjét, aki kiütötte a Debrecent.    

A Corriere dello Sport A Samp szárnyal Pazzinivel című beszámolójában a Sampdoria szakvezetője, Domenico „Mimmo” Di Carlo elégedetten nyilatkozott: „Olyan csapattal találkoztunk, amely a védekezésben majdnem tökéletes volt, nem hagyott rést, és a szélre kényszerített bennünket".

A lap kiemeli, hogy a Sampdoriát éppen a Debrecen taktikája lepte meg. „Nem könnyű olyan csapattal játszani, amely gyakorlatilag lemondott a támadásról – mondta Di Carlo és hozzátette: – Ma este boldog vagyok, nem volt könnyű ezen a pályán, ők pedig lemondtak a játékról: csalódtam bennük, talán null nullra játszottak."    

 AZ I-CSOPORT ÁLLÁSA
1. PSV21103–1+2
4
2. Sampdoria 21102–1+1
4
3. Metaliszt Harkiv21015–2+3 3
4. Debrecen20020–6–6 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik