A Honvéd-edző nem elégedett az egygólos vereséggel

Vágólapra másolva!
2012.07.20. 08:17
null
A kispesti védők hatástalanították az Anzsi legveszélyesebb fegyverét, Samul Eto'ót is (Fotó: sport-express.ru)
Marco Rossi, a Bp. Honvéd labdarúgócsapatának vezetőedzője Guus Hiddinkhez hasonlóan nem volt teljesen elégedett az Anzsi Mahacskala elleni 1–0-s vereséget követően. A kispestiek olasz szakvezetője az Európa-liga selejtezőjének második fordulójában helytállást vár és csodát remél a visszavágón.

„Sokan arra számítottak, hogy kikapunk négy vagy öt nullára, ebből »csak« egy nulla lett, ennek ellenére nem vagyok elégedett. Persze az első félidőben jobban játszott az Anzsi, nagyon keveset volt nálunk a labda, de Tchami lőtt egy kapufát, és ha az bemegy... A visszavágón is szeretnénk helytállni, s reméljük, hogy valami csoda folytán nyerni is tudunk” – értékelt Rossi a Nemzeti Sportnak.

Délczeg Gergely, a kispestiek támadója harcolt, küzdött, és a lefújás előtt néhány perccel lehetősége is adódott arra, hogy gólt szerezzen – nem sikerült...

SZAVAZÁS

Továbbjut-e a Honvéd az orosz Anzsi ellen az El selejtezőjében?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Sajnos elpuskáztam a helyzetet, de nem volt egyszerű jól megrúgni a labdát – nyilatkozta a csatár. – Lényegesen nehezebb összecsapásra számítottam, bár el kell ismerni, az első félidőben akár három gólt is rúghatott volna az Anzsi... Ám azt sem szabad elfelejteni, hogy Christian Hervé Tchami kapufát lőtt az első játékrészben. A fordulás után felvettük a versenyt az oroszokkal, persze azzal tisztában vagyunk, hogy a dagesztáni együttes sokkal esélyesebb – csütörtök este száz százalékot nyújtottunk, nagyon elfáradtunk, ez most erre volt elég.”

„Ha lett volna egy kis szerencsénk, szerezhettünk volna gólt, úgy pedig más szájízzel utazhatnánk haza – mondta a 23 éves középső védő, Debreceni András. – A második félidei játékunkra építhetünk, nem futballoztunk rosszul. Az esély megmaradt a továbbjutásra, és ez nagy szó az Anzsi ellen. Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy csökkent a sanszunk, de megpróbáljuk megragadni azt a kevés százalékot...”

„Az első tíz-tizenöt percben nem koncentráltunk megfelelően, ám aztán labdabirtoklási fölényt alakítottunk ki, irányításunk alatt tartottuk a meccset. A második félidőre megint lelassultunk, de ez nem lep meg – még nem vagyunk topformában, és ez nem is lehetséges a szezon elején” – mondta Hiddink a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón.

„Az eredmény megfelelő, bár az első félidőben legalább még egyszer be kellett volna találnunk. A szünet után nem tudtunk elég helyzetet kialakítani, de az idény e szakaszában ez nem különös, még csak most állunk össze. Fontos, hogy nem kaptunk gólt, és jó esélyünk van a továbbjutásra” – tette hozzá a holland tréner, aki arról is beszélt, hogy egyik kulcsembere miért esett vissza a második félidőre.

„Jurij Zsirkov kimerült volt az Európa-bajnokság után, és csak két hetet tudott velünk együtt edzeni. Az első félidőben jól játszott, a gólban is benne volt, aztán a fordulás után teljesen elfáradt. De ez az egész csapatra igaz.”

„A pálya talaja nem tette lehetővé, hogy ízelítőt adjunk a gyors támadófutballból, amelyre amúgy képesek vagyunk. Nem játszottunk rosszul, ám nem túl örömteli, hogy elmaradtak a gólok" – mondta Vlagyimir Gabulov az orosz újságíróknak.

Az Anzsi kapusa úgy véli, Mahacskalában jobb lett volna a játéktér talaja, arról nem is beszélve, hogy benépesültek volna a lelátók – a Moszkva melletti Ramenszkojéban nagyjából ötvenszázalékos volt a stadion kihasználtsága –, és ez talán vehemensebb, gólerősebb játékra ösztökélte volna a csapatot.

„Kissé meglepett, hogy félig telt meg a lelátó, igaz, a leglelkesebb szurkolóink azért itt voltak – folytatta Gabulov. – S hogy miért maradtak el a gólhelyzetek a második félidőben? Ez az idény eleji formának tudható be. Még nem vagyunk a legjobb állapotban, csupán négy hete kezdődött meg a felkészülés."

JUCILEI GÓLJA A HONVÉD ELLEN

EMLÉKEZTETŐ – EURÓPA-LIGA, SELEJTEZŐ, 2. FORDULÓ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
ANZSI MAHACSKALA (orosz)–BUDAPEST HONVÉD 1–0 (1–0) – online tudósítás
Ramenszkoje, Szaturn Stadion. V: Jefet (izraeli)
ANZSI: Gabulov – Zsirkov (Tagirbekov, 77.), Samba, Joao Carlos, Logasov – Buszufa, Ahmedov, Jucilei, Satov (Lahijalov, 70.) – Traoré (Szmolov, 83.), Eto’o. Vezetőedző: Guus Hiddink
HONVÉD: Kemenes – Lovric, Ignjatovics, Debreceni, Vidovics – Hidi (Vécsei, 62.), Johnson, Ivancsics (Diarra, 82.) – Diaby (Vernes, 56.), Délczeg, Tchami. Vezetőedző: Marco Rossi
G: Jucilei (22.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik