Ekl: Pesics-zsákmány Budapestnek; újabb pofon a szerb futballnak – sajtóvisszhang

Vágólapra másolva!
2023.12.01. 09:29
null
Pesics öröme a győztes gól után (Fotó:<a href="https://twitter.com/i/flow/login?redirect_after_login=%2FFradi_HU" target="_blank">fradi.hu</a>)
A Csukaricski–Ferencváros (1–2) Ekl-meccs után megnéztük, hogyan értékelik a magyar bajnok győzelmét a szerb sajtóban és arra is kíváncsiak voltunk, mit gondolnak Belgiumban az FTC és a Genk továbbjutási esélyeiről.

„Pesics gólja után incidensek a pályán” – írja címében aCsukaricski–Ferencváros (1–2)Ekl-csoportmeccs kapcsán anova.rs,utalva a lefújás után történt jelenetekre, amikor többször is villant a piros lap a reklamáló szerbeknek (Igor Matics vezetőedző, csapatából pedig Vukasin Jovanovics kapott piros lapot). A cikk röviden foglalja össze a meccsen történteket, kiemelve, hogy a Csukaricski Luka Adzsics korai gólja után jól védekezett és megakadályozta a Ferencvárost nagy helyzetek kialakításában, a végig küszködő Fradinak mégis sikerült fordítania. A lefújás utáni jelenetekről azt írja a szerző, hogy Pesics gólja előtt szabálytalanságot láttak a hazaiak, ezért reklamáltak a finn Mohamed al-Emara játékvezetőnél, és a gólt egy tizenegyesgyanús szituáció is megelőzte a Ferencváros kapuja előtt.

Azurnal.rsazt emeli ki, hogy a tavaszi Szerb Kupa-döntőhöz hasonlóan ismét Pesics volt a Csukaricski hóhéra, hiszen akkor az ő két góljával fordított a Crvena zvezda 2–1-re. A csatárt is idézi az oldal, Pesics elmondta, szeret a Csukaricski ellen játszani és megérti a hazaiak csalódottságát, a meccs végi ideges reakciókat, de úgy érzi, megérdemelten győztek.

Asportal.blic.rsmár azon kesereg a Csukaricski Ferencvárostól (1–2) és a Topolya West Hamtől (0–1) elszenvedett veresége után, hogy a szerb klubok mélyrepülése folytatódott az európai porondon (szerdán a Crvena zvezda is kikapott a BL-ben 2–0-ra a Young Boystól) és jelenleg már Izrael is megelőzi Szerbiát az UEFA-koefficiens listáján, a szerbek a nyári 11. helyükről a 17.-re estek vissza. „Újabb pofon a szerb futballnak, Izrael is megelőzött minket” – írja főcímében a portál, amely kifejti, hogy a csütörtöki vereségekkel együtt már 22 vesztes meccsnél tartanak a szerb klubok ebben az idényben az európai porondon két döntetlen és egy győzelem mellett. Így, a jelenlegi 17. hellyel a szerb futball visszakerült a koefficienslistán oda, ahol két éve tartott. Az már korábban eldőlt, hogy jövőre nem lesz automatikusan szerb csapat a BL csoportkörében, mint az idén, és most már az is eldőlt, hogy csak egy klub képviselheti Szerbiát a BL-ben – nyáron még a Topolya is a BL-selejtezőben kezdett – és az ideinél korábban kell majd elkezdeniük a selejtezősorozatot a szerb kluboknak jövőre. Magyarország egyébként, Romániát megelőzve a 24. helyre jön fel a koefficienslistán jelen állás szerint.

A sportal.blic.rsa Ferencváros meccsérőlszóló cikkében arról ír, hogy a Csukaricski közel állt a történelmi győzelemhez, ahhoz, hogy először nyerjen az európai csoportkörben, de Igor Matics vezetőedző fiatal, rutintalan együttese nem bírta el a nyomást, a meccs hajrájában összeomlott. Így Dejan Sztankovics és csapata ünnepelhetett, a Ferencváros Alekszandar Pesics góljával újabb zsákmányt szerzett Budapestnek.” A cikk azt is kiemeli, hogy Sztankovics tombolt a kispad mellett, amikor hátrányban volt csapata és már a szünetben lecserélte két védőjét, de csak akkor tudta megfordítani az FTC a meccset, amikor talán már a szerb edző is kezdett belenyugodni a vereségbe. A szerző azt is leszögezi, a látottak alapján egy pontot mindenképp megérdemelt volna a „szerbiai Old Traffordon” az 1–0-s vezetés birtokában is nagyon bátran futballozó Csukaricski.

A Ferencváros győzelme és a Genk csütörtöki veresége után egyébként már Belgiumban is kezdik elkönyvelni, hogy az élen álló Fiorentina és a jelenleg 2. Ferencváros juthat tovább a csoportból.

A Ferencváros szerbiai győzelme miatt hirtelen nagyon kicsi lett az esélye annak, hogy a Genk megéli a tavaszi folytatást. Az utolsó fordulóban győznie kell a Csukaricski ellen és remélni, hogy a Fiorentina is nyer a Ferencváros vendégeként” – írja asporza.be.

EURÓPA-KONFERENCIALIGA, CSOPORTKÖR
5. FORDULÓ
F-CSOPORT

Csukaricski (szerb)–Ferencváros 1–2 (1–0)
Leszkovac,
Dubocsica Stadion,1200néző.Vezette:Al-Emara (finn)
CSUKARICSKI:N. Filipovics – N. Sztankovics, Szubotics, B. Kovacsevics – Tosics, S. Sissoko, Kovac (V. Jovanovics, 85.), Ivanovics, Miladinovics (Singh, 81.) – Adzsics (Nikcsevics, 71.), M. Cvetkovics (Adetunji, 85.).Vezetőedző:Igor Matics
FERENCVÁROS:
Dibusz – Makreckis (Botka, a szünetben), Abena (Besic, 69.), I. Cissé, C. Ramírez (Civic, a szünetben) – Sigér (Lisztes, a szünetben), Abu Fani – Marquinhos, Zachariassen, A. Traoré (Katona B., 49.) – Pesics.Vezetőedző:Dejan Sztankovics
Gólszerző:
Adzsics (11.), ill. Zachariassen (83.), Pesics (90+8.)
Kiállítva:
V. Jovanovics (a lefújás után)

A csoport másik mérkőzésén
Fiorentina (olasz)–Genk (belga) 2–1
(Martínez Quarta 45+4., Nicolás González 82. – 11-esből, ill. Kayember 45.)

AZ F-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Fiorentina53213–5+811
2. FERENCVÁROS5238–5+39
3. Genk51316–5+16
4. Csukaricski552–14–120

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik