El: Liverpoolban egymás ellen léphet pályára a két Mac Allister

B. Z.B. Z.
Vágólapra másolva!
2023.10.05. 10:41
null
Alexis Mac Allister (balra) testvérével, Kevin Mac Allisterrel is farkasszemet nézhet az Európa-ligában
Hazai győzelemmel a Liverpool máris nagyot léphet a továbbjutás felé, ennek ellenére Jürgen Klopp valószínűleg tartalékos csapatot küld pályára az Union Saint-Gilloise ellen csütörtökön, az Európa-liga E csoportjában.

 

Különleges mérkőzés lesz az Európa-liga csoportkörének második fordulójában a Liverpool–Union Saint-Gilloise összecsapás, legalábbis a Mac Allister családban mindenképpen. Testvérpárbajra kerül sor ugyanis, a Liverpoolban szerepel a 2022-ben az argentinokkal világbajnoki címet szerző Alexis Mac Allister, a belga együttesben pedig a nála 13 hónappal idősebb bátyja, Kevin Mac Allister. Mindketten hazájukban, az Argentinos Juniorsban kezdték a pályafutásukat, utána kölcsönben játszottak a Boca Juniorsban, Kevin onnan szerződött idén Belgiumba, Alexis 2019 és 2023 között már Angliában, a Brightonban acélosodott, lett válogatott (eddig 19-szer) és világbajnok Katarban.

A Liverpool hivatalos YouTube-csatornáján kettejük videóhívásos beszélgetése vezeti fel az El-mérkőzést, egy videót is bejátszanak benne, amelyen az Union Saint-Gilloise játékosai egy felszállásra váró repülőgépen tudják meg, hogy a Liverpoolt kapták csoportellenfélnek, hatalmas üdvrivalgás tör ki, majd a kamera Kevin Mac Allisterre téved, aki vidáman üvölti: „Jövünk, tesó!”. A vidám élcelődés ebben a beszélgetésben is családi „jókívánságokkal” zárul, Alexis azzal búcsúzik a bátyjától: „Remélem, egy percig sem fogod élvezni, és szenvedni fogsz kilencven percen át!”

Magyar szempontból persze izgalmasabb téma, hogy Szoboszlai Dominik pályára lép-e a belgák ellen. Ha hinni lehet a brit beharangozóknak, akkor aligha. A legtöbb bennfentes szakértő úgy véli, hogy a túlzott meccsterhelés és sűrű program – amelyre Jürgen Klopp is gyakran panaszkodik – miatt a Liverpool menedzsere tartalékos csapatot küld pályára, nagyjából azt az együttest, amelyet a Ligakupában is szerepeltetett. Az egybehangzó előrejelzések szerint bekerül a kezdőcsapatba Caoimhin Kelleher, Kosztasz Cimikasz, Vataru Endo és Ryan Gravenberch is, a kulcsjátékosok többsége, köztük Szoboszlai Dominik is a kispadon kap helyet. Ha így is lesz, és tényleg pihenőt kap a magyar válogatott csapatkapitánya, nem jelenti azt, hogy nem áll be a második félidőben, mint a Leicester City elleni Ligakupa-meccsen, amelyen aztán bődületesen nagy gólt lőtt. Ha az eredmény nem úgy alakul, ahogy Jürgen Klopp szeretné, vélhetően pályára is küld néhány sztárt, hiszen miután az első fordulóban a Linzer ASK otthonában 3–1-re nyertek a „vörösök”, a Toulouse ellen döntetlennel (1–1) kezdő belgák elleni győzelemmel máris nagy lépést tennének a továbbjutás felé – és akkor a későbbiekben is ráérnének tartalékolni az erővel. Viszont szinte biztosan ott lesz a pályán Trent Alexander-Arnold, aki a csapatkapitányi karszalagot is viselheti, hiszen sérülése után ez tökéletes „felhozó” meccs neki. Még szeptember 3-án szenvedett combizomsérülést, a Tottenham elleni bajnokin már le tudott ülni a kispadra, az Union Saint-Gilloise ellen pedig kész lehet a játékra.

EURÓPA-LIGA, CSOPORTKÖR
2. FORDULÓ
CSÜTÖRTÖK
A-CSOPORT

18.45: Freiburg (német)–West Ham United (angol) (Tv: RTL3)
18.45: Topolya SC (szerbiai)–Olympiakosz Pireusz (görög) – élőben az NSO-n!
B-CSOPORT
18.45: Olympique Marseille (francia)–Brighton & Hove Albion (angol)
18.45: AEK Athén (görög)–AFC Ajax (holland)
C-CSOPORT

18.45: Real Betis (spanyol)–Sparta Praha (cseh)
18.45: Arisz Limassol (ciprusi)–Rangers (skót)
D-CSOPORT
18.45: Sporting CP (portugál)–Atalanta (olasz)
18.45: Raków Czestochowa (lengyel)–Sturm Graz (osztrák)
E-CSOPORT
21.00: Liverpool FC (angol)–Union Saint-Gilloise (belga) (Tv: RTL3) – élőben az NSO-n!
21.00: Toulouse (francia)–Linzer ASK (osztrák)
F-CSOPORT
21.00: Villarreal (spanyol)–Rennes (francia)
21.00: Maccabi Haifa (izraeli)–Panathinaikosz (görög)
G-CSOPORT
21.00: Roma (olasz)–Servette (svájci)
21.00: Slavia Praha (cseh)–Sheriff Tiraspol (moldovai)
H-CSOPORT
21.00: Molde (norvég)–Bayer Leverkusen (német)
21.00: Häcken (svéd)–Qarabag (azeri)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik