Vilnius: a Fradi esti meccsére a sörsátrak és a hordóra helyezett asztallapok már készen állnak

BORBOLA BENCE (Vilnius)BORBOLA BENCE (Vilnius)
Vágólapra másolva!
2023.08.24. 12:22
null
Az FTC esti meccsére a sörsátrak és a hordóra helyezett asztallapok már készen állnak (Fotó: Borbola Bence)
Az Európa-konferencialiga rájátszásában a Ferencváros 18 órától a Zalgiris Vilnius vendégeként lép pályára, a litván fővárosban a stadionban már minden készen áll a szurkolók fogadására. Az más kérdés, hogy a helyiek legfeljebb kétezer drukkert várnak az esti meccsre.

 

Hiába műfüves a pálya, a locsolás nem árthat.

A Zalgiris otthonául szolgáló LFF Stadion a régi időket idézi, egyik oldalról óriási gesztenyefák, a másikról aprócska székház színesíti. Az 1957-ben átadott, ráncfelvarráson legutóbb két éve átesett létesítményben minden készen áll a csapatok és a szurkolók fogadására.

Vilniusban bejártuk a Zalgiris stadionját, amelyben este Varga Barnabás és társai az öltözőből kilépve máris a játékoskijáróban találják magukat. A FradiMédia munkatársai rövidfilmet készítenek, ahogy a csapat idegenbeli mérkőzésein egy-egy játékos kisétál a bemelegítéshez – a vilniusi létesítményben egy-két másodperces kihagyás végzetes lehet, hiszen a futballisták jóformán néhányat lépve máris a pályán találják magukat.

A folyosókat képek díszítik, és a szürke, sárga színek a hangsúlyosak, a kapu mögötti – ugyancsak műfüves – edzőpályán pedig már felállították a sörsátrakat, bekészítették a hűtőkbe az üdítőket, borokat, és aki úgy gondolja, fogyasztás közben is nézheti a mérkőzést, az más kérdés, hogy a hordóra helyezett asztallapoktól nem túl jó a rálátás a pályára.

A Ferencváros játékosai ebéd előtt sétáltak egyet a belvárosi szálloda környékén, délután Máté Csaba megtartja utolsó eligazító értekezletét, hogy aztán este az LFF Stadionban próbáljon jó eredményt elérni a magyar bajnok.

Fotó: Borbola Bence
Fotó: Borbola Bence
Fotó: Borbola Bence
Fotó: Borbola Bence
Fotó: Borbola Bence
Fotó: Borbola Bence
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik