Kiütés! 5–0-ra nyert a Rapid Debrecenben – kiesett a Loki

Vágólapra másolva!
2023.08.17. 20:56
null
Öttel kapott ki otthon a Loki... (Fotó: Dömötör Csaba) – <a href="https://www.nemzetisport.hu/galeria/ekl-selejtezo-dvsc-rapid-0-5-fotok-domotor-csaba--7119" target="_blank"><strong>KÉPGALÉRIA A KÉPRE KATTINTVA NYÍLIK!</strong></a><br />
A gól nélküli odavágó után hazai pályán, a Nagyerdei Stadionban, 16 500 néző előtt hamar hátrányba került a DVSC a Rapid Wien elleni Ekl-selejtezőn, és a folytatásban sem álltak le az osztrákok. A vendégek végül 5–0-ra győztek Debrecenben, így jutottak tovább a következő fordulóba, melyben az olasz Fiorentinával mérkőznek majd a főtáblára kerülésért.


EURÓPA-KONFERENCIALIGA, SELEJTEZŐ
3. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ

Debreceni VSCRapid Wien (osztrák) 0–5
Debrecen,16 500 néző. Vezette: Sztavrev (északmacedón)
DEBRECEN: Megyeri – Kusnyír (Baranyai, 73.), Dreskovics, Romancsuk, Manrique – Lagator, Loncsar – Szécsi (Domingues, a szünetben), Dzsudzsák (Mance, 86.), Joao Oliveira (Kiziridisz, 61.) – Dorian Babunszki (Bárány, 73.) . Vezetőedző: Szrdjan Blagojevics
RAPID WIEN: Hedl – Schick, Querfeld (M. Hoffmann, 75.), Cvetkovics (Sollbauer, 82.), Auer (Moormann, 75.) – Sattlberger, Oswald, Kerschbaum – Seidl, Burgstaller (Mayulu, 79.),Grüll (Bajic, 79.). Vezetőedző: Zoran Barisic
Gólszerzők: Seidl (15.), Romancsuk (44. – öngól), Grüll (51.), Burgstaller (72.), Baranyai (90. – öngól)

ONLIVE SZÖVEGES TUDÓSÍTÁS, KEZDŐCSAPATOK, STATISZTIKÁK ITT!

ÖSSZEFOGLALÓ

A Nagyerdei Stadionban az „ütközőzónán” kívül alig maradtak üresen helyek, megtelt a vendégszektor is, hamisítatlan futballhangulatban kezdődött a DVSC–Rapid Ekl-párharc visszavágója. A bécsi 0–0 után okkal bizakodtak a debreceni szurkolók, s nem csupán az eredmény miatt, hiszen az első kilencven perc során szinte semmiben sem tudott a magyar bronzérmes fölé kerekedni az osztrák csapat.

Az már a debreceni találkozó első perceiben kiderült, hogy a bécsi meccset tüzetesen elemezte Zoran Barisic, a Rapid vezetőedzője. A vendégek magasra tolták fel a védekezésüket, már a debreceni kapu előterében megpróbálták megakadályozni, hogy a Loki kihozza a labdát, s a letámadásból többször szereztek labdát a zöld-fehérek. A DVSC ennek ellenére nem változtatott, s az első negyedóra végén meg is fizetett egy elrontott passzért. Dzsudzsák Balázs visszagurítását fülelte le Matthias Seidl, s a fiatal osztrák támadó higgadtan értékesítette a helyzetét.

A folytatásban már a Lokinak is nyíltak lehetőségei, Dorian Babunszki gólt is fejelt, sajnos lesről. Aztán a 44. percben Guido Burgstaller csinált olyan cseleket, amilyeneket a grundon szokás, az alapvonalról élesen középre lőtt, a labda pedig a menteni igyekvő Olekszandr Romancsukról pattant a hazai kapuba. Amit Bécsben felépített a DVSC, 45 perc alatt semmivé lett...

A folytatásra érkezett a hajdúsági csapatba a nyáron a Honvédtól igazolt Brandon Domingues, s a francia csatár alig több mint fél perc alatt több veszélyt jelentett a Rapid kapujára, mint az első félidőben pályán lévők együtt. Lendületesen indult meg a kapu felé, Nenad Cvetkovics centiméterekkel a tizenhatos vonala előtt tudta megállítani. A szabadrúgásból Dzsudzsák a sorfalba lőtte a labdát, így odalett a szépítési lehetőség. Néhány perccel később Marco Grüll tett pontot a párharc végére. Az osztrák válogatott csatár a balösszekötő helyén lépett ki, elhúzta a labdát Megyeri mellett, majd a kapuba gurított.

A hazaiak próbálkoztak, mentek becsülettel előre, de érezhető volt, ez nem az ő napjuk. Amikor pedig a 72. percben az Oswald lövése után kipattanó labdát Burgstaller a hálóba gurította, sokan elindultak hazafelé. Így ők nem láthatták, amint a 90. percben Bajic is betalál.

A debreceniek szegényebbek lettek egy álommal, a biztató bécsi döntetlen után otthon szaladtak bele egy fájó pofonba. A Rapid készülhet a csoportkörbe jutásról döntő, Fiorentina elleni párharcra, a DVSC-nek pedig marad a bajnokság. Legközelebb, hétfőn ismét hazai pályán játszik, mert a Várkerti Stadion talajának rossz állapota miatt a Kisvárda kérte a pályaválasztói jog felcserélését.

BÁTÁNY: SOKAT JELENT, HOGY NEM SZIDTAK A SZURKOLÓK

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik