Idehaza is kikapott a Zalaegerszeg az Eszéktől

Vágólapra másolva!
2023.08.03. 18:35
Az NK Osijek a hazai egygólos siker után 2–1-re megverte a Zalaegerszeget a visszavágón, így továbbjutott az Ekl-selejtező 2. fordulójából.
Peches öngóllal került hátrányba a ZTE (Fotó: Árvai Károly) 
A GALÉRIÁNK A KÉPRE KATTINTVA NYÍLIK!
Peches öngóllal került hátrányba a ZTE (Fotó: Árvai Károly) A GALÉRIÁNK A KÉPRE KATTINTVA NYÍLIK!

EURÓPA-KONFERENCIALIGA, SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ

Zalaegerszegi TE FC–NK Osijek (horvát) 1–2 (Ikoba 82., ill. Gergényi 9. – öngól, Spoljaric 73.)
Zalaegerszeg,
ZTE Aréna, 5347 néző. Vezette: Leibovic (izraeli)
Továbbjutott:
az Osijek, 3–1-es összesítéssel

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

4774 nap után rendeztek újra nemzetközi kupamérkőzést a ZTE Arénában: 2010. július 8-án a KF Tirana járt Zalaegerszegen Európa-liga-selejtezőn, akkor gól nélküli játékidő után a kétszer tizenöt perces hosszabbításban szerzett góllal 1–0-s összesítéssel az albánok jutottak tovább a második fordulóba. Több mint tizenhárom év után láthatott tehát a zalaegerszegi közönség európai kupatalálkozót, a drukkerek érkeztek is szép számban az NK Osijek elleni Európa-konferencialiga-selejtezőre. És kellett is a buzdítás, mert még a múlt héten Ramón Miérez 91. percben szerzett góljával 1–0-ra nyert a horvát csapat az Opus Arénában, így a továbbjutás érdekében egygólos hátrányt kellett volna ledolgoznia a ZTE FC-nek. Remek hangulatban kezdődött a találkozó, a 600 vendégszurkoló is kitett magáért, ám a magyar drukkereket sem kellett félteni, régen lehetett ilyen minőségű szurkolást hallani a ZTE-tábortól.

Jól kezdett a Zalaegerszeg, szép támadásokat vezetett, többször is eljutott az ellenfél tizenhatosáig, de...

A gólt mégis a vendégek szerezték. A Kisvárda elleni hétvégi bajnoki jutott az ember eszébe, amikor is a hasonlóan tempós zalai kezdés után szerzett vezetést a szabolcsi alakulat. Nos, most Mijo Caktas lépett ki a hazai védők közül, ziccerben vihette a labdát a kapura, Gyurján Márton védett lábbal, ám a kipattanó után a labda a visszafutó Gergényi Bencéről szerencsétlenül a saját kapujába pattant. A visszajátszások után úgy tűnt, lesről indult a horvátok játékosa, ám a partjelző nem intett, így érvényes, de – véleményünk szerint – szabálytalan góllal szerzett vezetést az Osijek.

A vendégtalálat nem fogta meg a hazaiakat, mentek tovább becsülettel, ám Gyurján Márton nagy védése kellett ahhoz, hogy tovább éljenek a továbbjutási remények. Remek iramot diktáltak a felek, a ZTE FC birtokolta többet a labdát, olykor szép akciókat vezetett, ám voltak veszélyes ellentámadásai az Osijeknek.

A fordulást követően ott folytatta a ZTE, ahol az első félidőben abbahagyta: nyomás alá helyezte a vendégek kapuját. Előbb Szalay Szabolcs lövése nyomán védett hatalmasat Marko Malenica, majd Eduvie Ikoba hibázott óriási helyzetben, kicsivel később Tajti Mátyás lőtt távolról, a labda a bal oldali kapufáról pattant ki az alapvonalon túlra – ez azt mutatta, a hazaiak mindent megtettek, ám sehogy sem akart bemenni a labda az eszéki kapuba. A 73. percben egy ellentámadás után lezárta a továbbjutás kérdését az Osijek, s éppen a korábbi ZTE-játékos, Josip Spoljaric találatával már kettővel vezetett a vendégcsapat.

Sovány vigasz, hogy Eduvie Ikoba a hajrában szépített, a zalaiak megpróbáltak mindent a hátralévő percekben, s bár a csapat mindkét mérkőzésen jól küzdő ellenfele volt a horvát csapatnak, s helyenként szép futballt mutatott be, a továbbjutáshoz pusztán az akarat nem lehetett elegendő. Az eszéki gólok döntöttek el mindent... 1–2

GYURJÁN MÁRTON ÉS HUSZTI ANDRÁS ÉRTÉKELÉSE

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik