Ekl: A közönség átsegíthet minket a holtpontokon – Megyeri

BERECZKY ATTILABERECZKY ATTILA
Vágólapra másolva!
2023.08.16. 17:47
null
Megyeri Balázs szerint a debreceni közönség kiegyenlítheti a csapatok közti különbséget (Fotó: Kiss Annamarie/Hajdú-Bihari Napló)
A bécsi gól nélküli döntetlen után a Nagyerdei Stadionban a továbbjutás reményében lép pályára csütörtök este a DVSC az osztrák Rapid ellen. A párharc győztesére az olasz Fiorentina vár az Ekl playoffkörében.

 

A Rapid Wien ellen harcolhatja ki a továbbjutást a Debreceni VSC az Európa-konferencialiga-selejtező harmadik fordulójában. Az NB I legutóbbi bronzérmese a párharc első összecsapásán rácáfolt a papírformára, éretten, bátran futballozva ért el döntetlent az osztrák fővárosban úgy, hogy közelebb állt a győzelemhez, mint az előzetesen esélyesebbnek tartott ellenfele. Dzsudzsák Balázs és Alexandrosz Kiziridisz kapufájánál csak a szerencse mentette meg az osztrákokat, és a mérkőzés jelentős részben mezőnyben is egyenrangú partnere volt a DVSC a bécsi zöld-fehéreknek.

Zoran Barisic, a Rapid Wien vezetőedzője
„A párharc első mérkőzésén láthattuk, hogy a Debrecen nem csupán egységes csapat, hanem kifejezetten jól, támadó szellemben futballozik. A bajnokság legutóbbi fordulójában vasárnap kikaptunk hazai pályán a Hartbergtől, nyilván más eredményt reméltünk, de ettől még nem omlottunk össze: magyar riválisunkat legyőzve ott akarunk lenni az Ekl-selejtező következő fordulójában” – mondta Zoran Barisic, a Rapid Wien vezetőedzője.

A debreceniek ráadásul rápihenhettek a visszavágóra, hiszen vasárnap, a Zalaegerszeg elleni hazai bajnokin a bécsihez képest nyolc helyen változtatott Szrdjan Blagojevics vezetőedző a kezdő tizenegyén. Csak Meldin Dreskovics, Christian Manrique és Sztefan Loncsar volt mindkét meccsen a pályán, de a debreceni csapat így is elérte célját, Kiziridisz hajrában szerzett góljával megszerezte a három pontot, így sikerélménytől fűtve várhatja a csütörtökön este kilenc órakor kezdődő visszavágót. Ferenczi János, a debreceniek bokasérülésből gyógyuló bal oldali védője is bizakodó, hiszen ahhoz, hogy még ebben az idényben európai kupameccsen lépjen pályára, túl kell lépni a Rapidon. A futballista állapota szépen javul, ha a Debrecen bekerül a playoffkörbe, a visszavágón már szerepelhet.

A piros-fehér klub szurkolói nagyon várják a visszavágót, az előzetes jegyeladások alapján majdnem biztos, hogy 15 ezernél többen lesznek a Nagyerdei Stadion lelátóin. Ennél többen a létesítmény 2014-es megnyitása óta csak kétszer voltak DVSC-meccsen, még az átadás utáni hetekben az Újpest és a Honvéd elleni bajnokin. Akkor az volt a debreceni együttes utolsó előtti, illetve utolsó hazai mérkőzése az évadban, s a második után aranyérmet ünnepelhetett a közönség.

„Nagyon fontos mérkőzés ez a csapat életében, hiszen jelentős eredmény lenne számunkra, ha az Európa-konferencialiga-csoportkörbe jutásért játszhatnánk az olasz Fiorentina ellen – mondta a csütörtöki összecsapás előtti napon Megyeri Balázs, a debreceniek kapusa. – Sokan lesznek a Nagyerdei Stadionban, olyan hangulatban futballozhatunk majd, amilyen ritkán adatik meg Magyarországon. Igazi ünnep lesz telt ház előtt játszani, s a közönség átsegíthet minket a mérkőzés esetleges holtpontjain. Továbbra is azt tartom, hogy a Rapid nagyszerű csapat, az osztrák együttes az esélyesebb a továbbjutásra, de a szurkolótáborunk támogatása kiegyenlítheti a két csapat közti különbséget. Természetesen szeretnénk továbbjutni, ami óriási siker lenne számunkra.”

EURÓPA-KONFERENCIALIGA, SELEJTEZŐ
3. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ
Augusztus 17., csütörtök
21.00:
Debreceni VSC–Rapid Wien (osztrák) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
Az első mérkőzésen: 0–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik