Ekl: Ez nem az a szint, ahol kísérletezgetésnek helye van – Máté Csaba

BORBOLA BENCEBORBOLA BENCE
Vágólapra másolva!
2023.08.30. 16:54
null
Máté Csaba ezúttal is gólra törő játékot vár csapatától (Fotó: Dömötör Csaba)
Megtartotta a Zalgiris Vilnius elleni Európa-konferencialiga-visszavágó előtti hivatalos sajtótájékoztatóját a Ferencváros, ezúttal Máté Csaba mellett Varga Barnabás válaszolt az újságírók kérdéseire.

– Egy vezetőedzőnek sokszor könnyű és nehéz egyben a helyzete ilyen nagy különbségű idegenbeli győzelmet követően. A szurkolók fiesztát várnak, de vajon mennyire lehet ilyenkor kísérletezni?
– Ez nem az a szint, ahol kísérletezgetésnek helye van! – válaszolta a Ferencvárost irányító Máté Csaba a hivatalos sajtótájékoztatón. – A selejtezőknek ez nem az a fázisa, ahol új elemeket lehetne próbálgatni. Ne feledjük, a Zalgiris szép eredményeket ért el korábban, hogy csak egyet említsek, a Galatasaray ellen döntetlent ért el. Ezeket figyelembe kell venni. Szeretnénk ezúttal is gólra törően futballozni, de alkalmazkodni kell az ellenfél játékához is, nem lehet mindig négyesével, hatosával rúgni a gólokat.

– Mit gondol, feltartott kézzel lép pályára a Zalgiris Vilnius? Elengedte a továbbjutás lehetőségét a litván együttes?
– Biztos vagyok benne, hogy nem! Megpróbálnak csodát tenni, mi is ezt tennénk a helyükben. Egyértelmű, hogy idegenben mindent megtesznek a jó eredményért, és megpróbálják megnehezíteni a dolgunkat.

– Az előző selejtezőkörben, a Hamrun Spartans ellen arra kérte a játékosokat, az első meccsen elért hat egyes győzelem után a második meccsre új mérkőzésként tekintsenek. Ezúttal is ezt kérte a játékosoktól?
– A Zalgiris jobb csapat, mint a Hamrun Spartans volt. A litvánok az első mérkőzésen hibáztak, tíz emberre fogyatkoztak, fontos, hogy mi ilyen hibát ne kövessük el. Nem szabad, hogy úgy érezzék, van esélyük.

– A sérültek hogy állnak? Botka Endre nem épült fel, ám Cristian Ramírez ott van a meccskeretben. Ő milyen állapotban van?
– Botka Endre továbbra is harcképtelen. Cristian Ramírez csütörtökön viszont ott lesz a keretben, meglátjuk, mennyi szerep jut neki.

– Francia lapok arról írnak, a belső védő Ismaël Aaneba a Ferencvárosban köthet ki. Van ennek alapja?
– Bő a keretünk, sok játékosunk van. Talán több is, mint kellene. Meglátjuk, mi történik az átigazolási időszak lezárultáig. De a transzferekről egyébként is a hivatalos felületeinken szoktunk híradást adni. A sajtótájékoztató nem ennek a helye.

VARGA BARNABÁS SZERETNE LENDÜLETBEN MARADNI

Az öltözői hangulatot össze sem lehet hasonlítani a néhány héttel ezelőttivel... A váratlan Bajnokok Ligája-búcsút követően finoman fogalmazva is letargikus volt a légkör a Népligetben, Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző távozása és az új szakmai stáb kinevezése új öltözői hierarchiát hozott magával, Máté Csabánál, és segítőjénél, Leandrónál mindenki tiszta lappal indult.

Az azóta elért eredmények lassan a múltba söpörték a Klaksvík elleni betlit, és ha csütörtökön a litván Zalgiris Vilnius ellen kiharcolja a csoportkörbe jutást a Ferencváros, kijelenthetjük, a balul sikerült BL-selejtezők után a maximumot kihozta nemzetközi szerepléséből a Fradi. Az Európa-konferencialiga új terep (lenne) a zöld-fehérek számára, a múlt heti, vilniusi 4–0-s győzelmet követően az Ekl-főtábla immár kézzel fogható közelségbe került.

A nyáron Paksról igazolt Varga Barnabás az eddigi tétmeccseken tíz fellépés alatt tíz gólt szerzett, ami barátok között is megsüvegelendő.

„Jó formában vagyok, úgy néz ki, át tudtam menteni a formámat az előző idényről, a tíz gól valóban nem számít rossz rajtnak – mondta a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón Varga Barnabás, a Ferencváros csatára, az NB I elmúlt idénybeli gólkirálya. – Ha bejutnánk a csoportkörbe, ott is ugyanúgy készülnék a mérkőzésekre, mint eddig. Próbálnám a saját játékomat játszani. Egyre jobban kezdem megszokni, nem lehet összehasonlítani, ismerjük a Ferencváros szurkolótáborát, sokan vannak, mindig buzdítják a csapatot. Remek érzés ilyen körülmények között hétről hétre a hazai mérkőzéseket játszani. Az öltözői hangulatra nem lehet panasz, az utóbbi mérkőzéseken jó eredményeket értünk el. A csütörtöki mérkőzésen is oda kell tennünk magunkat, biztos vagyok benne, a Zalgiris szeretné megnehezíteni a dolgunkat. Mi viszont szeretnénk tartani a lendületet, és ezt csak győzelemmel tennénk meg. Nem kérdés, újabb sikerre készülünk!”

A 28 esztendős támadó Vilniusban tizenegyesből talált a kapuba, a büntető elvégzésének titkát nem szívesen árulta el, de annyit elmondott, legközelebb is szívesen elvállalja annak elvégzését.

„Vilniusban sikerült tizenegyesből a kapuba találnom, a meccs előtt a stáb kijelöli, ki rúgja, szeretem én rúgni, mindig fontosak a gólok, örülök, ha én végezhetem el a büntetőt.”

EURÓPA-KONFERENCIALIGA, SELEJTEZŐ
PLAYOFF, VISSZAVÁGÓ
Csütörtök,
20.00: Ferencvárosi TC–Zalgiris Vilnius (litván) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
Az első meccsen: 4–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik