Ekl: „Legalább izgalmas lesz a visszavágó” – osztrák lapszemle

R. Gy.R. Gy.
Vágólapra másolva!
2023.08.11. 15:55
null
Némi szócsata is belefért csütörtökön (Fotó: Dömötör Csaba)
Az osztrák lapok nincsenek elájulva a Rapid Debrecen elleni teljesítményétől, és kiemelik, hogy a magyarok akár nyerhettek is volna. A megszólaltatott bécsi játékosok bíznak a jobb szereplésben.

 

A bécsi Kurier azt írta, hogy a Rapid a második félidőben nehezen bírt a DVSC-vel, sőt az utolsó tíz percben a magyarok közelebb álltak a gólhoz. A lap megszólaltatta a főszereplőket is. Thorsten Schick arról beszélt, hogy a második félidőben erősebb volt a Debrecen, míg Marco Grüll azt emelte ki, hogy a DVSC okosan védekezett. Zoran Barisic vezetőedző szerint a Rapid nem volt elég pontos és határozott, és rendre rossz döntéseket hoztak a játékosok. Elégedetlen volt a helyzetkialakításokkal is. Úgy gondolja, a visszavágón is támadni fognak, mert ilyen a harcmodoruk.

Guido Burgstaller 12 hazai meccsen talált be, ez a sorozat szakadt meg azzal, hogy nem tudott gólt szerezni. A csapatkapitány önkritikusan fogalmazott: „Mindenki láthatta, hogy mindent megtettünk, amit csak tudtunk. Volt néhány lehetőségünk kontratámadásokból, de nem játszottuk meg jól ezeket. Az utolsó tíz percet pedig megúsztuk, szerencsénk volt a kapufánál is. Muszáj alaposan kielemeznünk a találkozót. Szerintem jól játszottunk, ezért érdekes lesz az idegenbeli meccs.”

Az ORF Sport azt emelte ki, hogy bár jól kezdtek a zöld-fehérek, később nyoma sem volt a Rapid utóbbi időben mutatott jó teljesítményének, sőt még örülhetnek is, hogy a Debrecen kétszer is a kapufát találta el.

A Laola arról írt, hogy a hatékonyságot nélkülöző Rapid és a jó taktikát kidolgozó Debrecen akadályozta meg a hazai győzelmet. Ennek ellenére a zöld-fehérek nem bánkódnak, mert „így legalább izgalmas lesz a visszavágó”. A cikk kiemelte a DVSC fegyelmezett, rendezett és türelmes játékát, és hogy az utolsó negyedórában a játék irányítását is átvette.

A Heute címében azt írta, hogy a kiesés réme fenyegeti a Rapidot, és csak a kapufa mentette meg a kudarctól. Az egész cikk a tényszerű eseményleírás mellett az osztrákokra leselkedő veszélyt emeli ki, és azt, hogy a DVSC közelebb állt a győzelemhez.

A Kicker beszámolója szerint a Rapidnak meggyűlt a baj a Debrecennel, és nem a tervek szerint alakultak a dolgok, de ha több helyzetet dolgoz ki Magyarországon, és eredményes is lesz, akkor továbbjuthat.

 

EURÓPA-KONFERENCIALIGA,SELEJTEZŐ
3. FORDULÓ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

Rapid Wien (osztrák)–Debreceni VSC 0–0
Bécs,Weststadion,17 200néző.Vezette:Hennessy (ír)
RAPID WIEN:Hedl – Schick, Querfeld, Cvetkovics, Auer – Kühn (Strunz, 81.), Sattlberger (Greil, 69.), Kerschbaum, Grüll (Bajic, 89.) – Seidl (Mayulu, 81.), Burgstaller.Vezetőedző:Zoran Barisic
DVSC:Megyeri – Kusnyír, Dreskovics, Romancsuk, Manrique – Lagator, Loncsar (Mojzis, 90+2.) – Szécsi (Domingues, 61.), Dzsudzsák (Varga J., 90+2.), Joao Oliveira (Kiziridisz, 70.) – Dorian Babunszki (Bárány, 70.).Vezetőedző:Szrdjan Blagojevics

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik