Ekl: Ibrahim Cissé tudja, kemény meccs vár a Fradira Vilniusban

BORBOLA BENCE (Vilnius)BORBOLA BENCE (Vilnius)
Vágólapra másolva!
2023.08.24. 10:14
null
Ibrahim Cissé azért dolgozik, hogy csapata kapott gól nélkül zárja az Ekl-rájátszás első mérkőzését (fotó: fradi.hu)
Az Európa-konferencialiga rájátszásában a Ferencváros a Zalgiris Vilnius otthonában lép pályára. A Fradi védője, Ibrahim Cissé biztos benne, hogy a litván csapat játékosai foggal-körömmel harcolnak a jó eredményért.

Félvállról semmiképpen sem szabad venni a Zalgirist, még akkor sem, ha a svéd BK Häcken legutóbb oda-vissza megverte, nyolc gólt szerezve és mindössze egyet kapva. A litván együttest irányító Vlagyimir Cseburin azonban jól tudja, miképpen lehet megszorítani a Ferencvárost, 2019-ben az Európa-liga rájátszásában ő irányította a Suduvát, amely hazai pályán 0–0-t ért el Szerhij Rebrov Fradija ellen.

Ibrahim Cissé sokat tehet azért, hogy a Ferencváros ismét kapott gól nélkül utazhasson haza Litvániából. A zöld-fehérek nyári szerzeménye hamar beilleszkedett a csapatba, Sztanyiszlav Csercseszov és most Máté Csaba vezetőedző is bízik benne. A francia-­szenegáli védő Magyarországra érkezése óta a klub felületein kívül nem adott még interjút, a szerdai utazás alkalmával ezúttal volt alkalmunk beszélgetni vele.

„Először játszom Franciaországon kívül, s nem bántam meg a váltást – mondta Ibrahim Cissé. – Hamar kiderült, jól döntöttem, amikor elfogadtam a Ferencváros ajánlatát. Az angolom egyelőre nem a legerősebb, de mielőtt Magyarországra érkeztem, vettem néhány extra angolórát, hogy az öltözőben könnyebben megértessem magamat. Jól érzem magam a klubnál és a városban, a párom és a mindössze néhány hónapos kislányom boldog. Nekem ez is nagyon fontos.”

A 27 esztendős hátvéd Párizsban született, a Tours-ban kezdett futballozni, az Angers színeiben egy francia élvonalbeli mérkőzésen lépett pályára, igazi tapasztalatra a francia másodosztályban tett szert, több mint százötven alkalommal játszott.

„Annak idején szélsőként kezdtem futballozni. Az edzőim hamar kiszúrták, hogy gyors vagyok, így előbbre állítottak be. Elmúltam tízéves, amikor hátrébb kerültem, és végül ott maradtam. Gyerekként kedveltem a küzdősportokat, ám a futballtól sohasem lehetett eltántorítani. A bokszért és a ketrecharcért még most is rajongok, a televízióban gyakran nézem a közvetítéseket.”

ÉLETÉBEN ELŐSZÖR JUTNA CSOPORTKÖRBE A LÉGIÓS

A Ferencváros védőjétől – nevét meghallva – fiatalon szinte minden ismerőse elsőre azt kérdezte: van-e köze Djibril Cisséhez?

„Hányszor hallottam ezt a kérdést... – nevetett Ibrahim Cissé, meghallva a Liverpool, a Marseille és a Lazio korábbi sztárjának nevét. – Pedig az égvilágon semmi közünk egymáshoz, hacsak annyi nem, hogy mindkettőnknek ugyanaz a vezetékneve, és mindketten Franciaországban születtünk.”

A védő a Ferencvárosban eddig hét tétmérkőzésen lépett pályára (négy Ekl-selejtezőn, két NB I-es találkozón, valamint egy BL-selejtezőn), ám ennyi idő is elég volt ahhoz, hogy kiderüljön, a Ferencváros jól járt a megszerzésével. Jó felépítésű, gyors, pontosak a mélységi indításai, és akkor sem ijed meg, ha a csatárok egy az egyben vezetik rá a labdát.

„Kemény mérkőzés vár ránk a Vilnius otthonában. Jó lenne kapott gól nélkül zárni a meccset, az megfelelő alap lenne a budapesti visszavágóra. A szakmai stáb felkészített bennünket, tudjuk, hol sebezhető az ellenfél, de a figyelmünk egyetlen pillanatra sem hagyhat ki. Különösen hátul nem... Sohasem szerepeltem még csoportkörben, mindennél jobban vágyom rá, hogy ez az álmom teljesüljön!”

EURÓPA-KONFERENCIALIGA, SELEJTEZŐ
PLAYOFF, 1. MÉRKŐZÉSEK
18.00: Zalgiris Vilnius (litván)–Ferencvárosi TC (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik