Örményországi győzelemmel tért vissza a Loki az európai kupaporondra

Vágólapra másolva!
2023.07.27. 16:50
null
Dzsudzsák Balázs kapufájával indult a találkozó (Fotó: dvsc.hu)
Az Európa-konferencialiga selejtezőjének 2. fordulójában a Debreceni VSC az örmény Alaskert otthonában lépett pályára. A Loki jól kezdett, majd a második félidőben szerzett Loncsar-találattal 1–0-ra megnyerte a találkozót.

 

EURÓPA-KONFERENCIALIGA, SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ, 1. MÉRKŐZÉS
ALASKERT (örmény)–DEBRECENI VSC 0–1 (0–0)
Abovjan, Városi Stadion. Vezette: Fotiasz Vasszilisz (Pszarrisz Konsztantinosz, Meintanasz Andreasz) – görögök
ALASKERT: Csancsarevics – Usztinov, D. Carillo, Voskanjan, Muzek – R. Flores, Vbejmar, Hurcidze, Mimito (Gareginjan, 77.), Racines (Fataj, 77.) – Agdon (Kutalia, 60.). Vezetőedző: Abraham Hasmanjan
DEBRECEN: Megyeri – Kusnyír, Dreskovics, Lagator, Ferenczi J. (Romancsuk, 41.) – Loncsar, Manrique – Szécsi M. (J. Oliveira, 69.), Dzsudzsák (Bódi Á., 87.), Kiziridisz (Domingues, 69.) – Dor. Babunszki (Bárány D., 87.). Vezetőedző: Szrdjan Blagojevics
Gólszerző:
Loncsar (50.)

A találkozó onlive, szöveges tudósítása itt érhető el!

Jól érzékelhető volt, hogy a Debrecen szeretné minél előbb döntésre vinni már idegenben a mérkőzést vagy akár a párharcot, mert azonnal nekiesett örmény ellenfelének. Már a harmadik percben csaknem sikerült megszerezni a vezetést is, a visszagurított labdával Dzsudzsák Balázs 15 méterről a kapufát találta el. Sőt, folytatódtak a Loki-támadások, előbb a csapatkapitány újabb távoli lövését kellett védenie Ognjen Csancsarevicsnek,majd Christian Manrique lövése kötött ki a hazai kapus kezében. Aztán Ferenczi János futott el a bal oldalon, kevés húzásból került az ellenfél védelme mögé a DVSC, csak a beadás nem volt pontos. És ekkor még csak hét perc telt el... Majd a 22. percben találhatott volna megint be a magyar bronzérmes, ha az abszolút ziccerbe kerülő Sztefan Loncsar át tudta volna venni a labdát.

A rohamok ellenére a gólok elmaradtak, és a félidő második felére magára talált a hazai együttes is, kiegyenlítetté vált a mérkőzés. A debreceni védelem bal oldalán többször is be tudtak törni a házigazdák, a 32. percben pedig ziccerben mehetett volna a kapura a brazil Agdon, ha Ferenczi János nem mentett volna nagyot.

Őt az első félidő végén le is kellett cserélni sérülés miatt (vélhetően ennél az esetnél történt a baj), de a szünetben további változtatásokra nem szánta rá magát Szrdjan Blagojevics debreceni vezetőedző, bízott a pályán lévőkben. És jól tette, az 50. percben meg is szerezte a vezetést a Loki, Dorian Babunszki balról beívelt labdáját a túloldalon egyedül maradó Sztefan Loncsar gólra váltotta, tíz méterről jobbal keményen és laposan kilőve a jobb alsó sarkot (0–1).

Ezt követően is jórészt a debreceni együttes irányította a mérkőzést, de igazán nagy helyzetet már nem tudott kialakítani, és a hajrában az Alaskert többször is eltalálta a kaput. A 80. percben kellett a legnagyobbat védenie Megyeri Balázsnak. A hazaiak szögletei is megszaporodtak, tulajdonképpen nyomás alá került a debreceni kapu az utolsó percekben, az örmények sem szerettek volna hátrányban utazni el a magyarországi visszavágóra.

De a Debrecen elérte a célját: nyert, nem kapott gólt, előnnyel várhatja a hazai visszavágót (csütörtök, Nagyerdei Stadion, 21 óra), és minden reménye megvan arra, hogy a következő körbe jusson.

A találkozó onlive, szöveges tudósítása itt érhető el!

Loncsar szerezte a Loki győztes gólját (Fotó: dvsc.hu)
Loncsar szerezte a Loki győztes gólját (Fotó: dvsc.hu)

A DVSC Ekl-kerete
Kapusok: Engedi Márk, Megyeri Balázs, Marko Milosevics (szerb)
Védők:Baranyai Nimród, Christian Díaz (spanyol), Meldin Dreskovics (montenegrói), Kusnyir Erik, Alexander Mojzis (szlovák), Olekszandr Romancsuk (ukrán)
Középpályások:Bévárdi Zsombor, Bódi Ádám, Brandon Domingues (francia), Dzsudzsák Balázs, Ferenczi János, Alekszandrosz Kiziridisz (görög), Dusan Lagator (montenegrói), Sztefan Loncsar (montenegrói), Jorgosz Neofitidisz (görög), Hamzat Ojediran (nigériai), Vajda Botond
Támadók:Bárány Donát, Dorian Babunszki (északmacedón), Antonio Mance (horvát), Joao Oliveira (svájci), Szécsi Márk

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik