El: 80 percig jól irányítottuk a mérkőzést – Harry Maguire

Vágólapra másolva!
2023.04.14. 08:26
null
Harry Maguire szerint a Manchester United nagyon szerencsétlen volt (Fotó: Getty Imges)
Ahogy arról beszámoltunk, a Manchester United 2–2-es döntetlent játszott a Sevillával az Európa-liga negyeddöntőjének első mérkőzésén. Az angol együttes hiába szerzett kétgólos előnyt az első félidőben Marcel Sabitzer duplájával, a második játékrészben előbb Tyrell Malacia, majd Harry Maguire is öngólt rúgott. A Manchester United részéről a két gólt szerző Sabitzer szerint a Unitednek le kellett volna zárnia a meccset, míg Maguire a szerencsét emelte ki. Sevillai részről Erik Lamela, és José Luis Mendilibar is a csapat küzdőszelleméről beszélt a mérkőzés után.

Erik Lamela, a Sevilla csatára a BT Sportnak a csapat küzdőszellemét emelte ki: „A mérkőzés végéig játékban maradtunk, ez a csapat harcolni fog. Mindig harcolni fogunk. Mindig is hittünk magunkban. Fontos, hogy megmutattuk a karakterünket, és nem adtuk fel egy nagyon nehéz stadionban egy nagyon jó ellenféllel szemben. Otthon a csodálatos szurkolóink előtt nagyszerű lehetőségünk lesz arra, hogy megmutassuk mindenkinek: élünk.”

„Ellentámadásokból lőttek két gólt, amikor alább hagyott a koncentrációnk, a második félidőben azonban jók voltunk és kiegyenlítettünk. Ilyen a futball – 90 percen át kell figyelned, hogy ne kapj gólt” – értékelt az egyenlítő gólban kulcsszerepet vállaló Juszef en-Nesziri.

Nemanja Gudelj, a Sevilla középpályása szerint a spanyolok nagyon óvatosak voltak angol ellenfelükkel szemben. „Az első húsz percben túlságosan tiszteltük a Unitedet, utána nagyobb nyomást gyakoroltunk rájuk. Nagyon jó csapat vagyunk, amikor magabiztosan játszunk. Ilyenkor nincs olyan együttes, amelyik túl nagy falat lenne a Sevilla számára.”

„Az első félidőben azt beszéltük, hogy egyet lövünk és ismét nyitott a párharc. Elég erősek voltunk ahhoz, hogy felálljunk és kihasználjuk a lehetőségeinket. Az elképzelés mindig az, hogy támadjunk, de az első félidőben ez nem ment, mert a sebességük gondot okozott, és fél órába telt, mire rendeződni tudtunk. Onnantól kezdve jobbak voltunk, remek második félidőt produkáltunk, ami esélyt adott arra, hogy akár meg is nyerjük a meccset” – fogalmazta meg a mérkőzés után a véleményét José Luis Mendilibar, a Sevilla edzője. A 62 éves spanyol szakember hozzátette: „A Sevilla lelkületét nagyon nehéz más csapatoknak megértenie ebben a sorozatban. A Sevilla El-történelme még nagyobbá teszi a klubot.”

Az első félidőben duplázó Marcel Sabitzer úgy gondolja, eldönthette volna a mérkőzést a Manchester United. „Olyan volt, mint egy hullámvasút. Le kellett volna zárnunk a meccset, amire megvoltak a lehetőségeink is, de nem sikerült, így döntetlen lett. Mi irányítottuk a játékot, de sajnos könnyű gólokat szereztek, ilyeneket nem kaphatunk. Most nagyon csalódott vagyok.”

„Irányítottuk a mérkőzést a spanyolok első góljáig. Nagyon szerencsétlenek voltunk a második kapott gólnál is, plusz elvesztettük Lisandro Martínezt sérülés miatt. Már az összes cserelehetőségünket felhasználtuk és tíz emberrel a falhoz állítottak minket” – mondta a hosszabbításban öngólt szerző Harry Maguire az uefa.com-nak.

A 30 éves angol védő hozzátette: „Úgy éreztem, hogy elég jól védekeztünk, jó volt a szellemiség és a karakter, úgy tűnt, végig bírjuk energiával a mérkőzést. Aztán valami nagyon nagy szerencsétlenség történt, és 2–2 lett a vége, de minden lehetőség adva van a jövő héten. 80 percig jól irányítottuk a mérkőzést. Ne értsenek félre, vannak területek, amelyeken fejlődhetünk. Túl sokszor adtuk el a labdát, és voltak olyan ellentámadásaink, amelyeket könyörtelenebbül ki kell használnunk. Az utolsó tíz percben három kulcsmomentum is ellenünk volt.

Erik ten Hag, a Manchester United menedzsere röviden összegezte a véleményét. „A meccs a kezünkben volt. Már 2–0-ra vezettünk, és szerezhettünk volt három vagy négy gólt is. Nem volt szerencsénk a sérülésekkel, elvesztettük az irányítást. Két öngólt is kaptunk, ami balszerencse, de ezzel meg kell birkóznunk. Nem volt szép este, de nyitott a párharc.”

EURÓPA-LIGA
NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS

Manchester United (angol)–Sevilla (spanyol) 2–2 (2–0)
Manchester,
Old Trafford, 72 825 néző. Vezette: Zwayer (német)
United:
De Gea – Wan-Bissaka, Varane (Maguire, a szünetben), Lisandro Martínez, Malacia – Casemiro, Sabitzer – Antony (Pellistri, 79.), Bruno Fernandes (Eriksen, 62.), Sancho (Elanga, 62.) – Martial (Weghorst, 62.). Menedzser: Erik ten Hag
Sevilla: Bunu – Montiel (Alejandro Gómez, 90.), Nianzou (Suso, 73.), Marcao, Acuna – Fernando, Gudelj – Ocampos (Jesús Navas, a szünetben), Rakitic, Óliver Torres – Lamela (en-Nesziri, 66.). Vezetőedző: José Luis Mendilibar
Gólszerző: Sabitzer (14., 21.), ill. Malacia (84. – öngól), Maguire (90+2. – öngól)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik