Leverkusen: „piszkos” győzelemről beszélnek a játékosok, s úgy vélik, az El-ben gyorsan lehet trófeát nyerni

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2023.03.10. 09:40
null
Kerem Demirbay szerint a Leverkusen hamarosan felkészült lesz a „legnagyobb színpadhoz” is (Fotó: Getty Images)
Már a végső diadalról álmodnak a Bayer Leverkusen játékosai, miután 2–0-ra legyőzték a vendég Ferencvárost csütörtökön a labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.

 

„Ez egy jó kupasorozat, gyorsan lehet benne trófeát nyerni – jelentette ki a középpályás Nadiem Amiri a meccs után. – Tavaly láthattuk a Frankfurt sikerét, amely bennünket is motivál.”

Xabi Alonso vezetőedző józanabbul tekintett vissza a párharc első felvonására: „Nem volt látványos a teljesítményünk, de hatékonyan játszottunk. Európában ez a legfontosabb. Természetesen tudunk jobban is futballozni, ám az is megfelelő, ha nem kapunk gólt, és kihasználjuk a kevés adódó lehetőségünket” – tette hozzá a spanyol tréner.

Az ezúttal eltiltott Robert Andrich az öltözőben „piszkos” győzelemről beszélt, az első gólt szerző Kerem Demirbay pedig nevetve közölte:

„Nem mondok ellent a cimborámnak. Éretten futballoztunk, és olyan fejlődésen megyünk át, amelynek a végén felkészültek leszünk a legnagyobb színpadhoz is” – mondta sokat sejtetően.

A visszavágót jövő csütörtökön a Puskás Arénában rendezik, amely egyúttal a május 31-i finálé helyszíne is.

EURÓPA-LIGA
NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
BAYER LEVERKUSEN (német)–FERENCVÁROS 2–0 (1–0)
Leverkusen,
BayArena, 25 001 néző. Vezette: Massa (olasz)
LEVERKUSEN: Hrádecky – Kossounou, Tah, E. Tapsoba – J. Frimpong, Amiri, Demirbay, Hincapié – M. Diaby (Hlozek, 71.), Azmun (A. Adli, 60.), Wirtz (Schick, 89.). Vezetőedző: Xabi Alonso
FERENCVÁROS:
Dibusz – Botka (Wingo, 87.), Abena, Knoester, Civic – Zachariassen, Esiti, Vécsei – Marquinhos (Gojak, 78.), R. Mmaee, A. Traoré (Frederiksen, 87.). Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov
Gólszerző: Demirbay (9.), Tapsoba (86.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A visszavágót március 16-án rendezik a Puskás Arénában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik