El: Nem mindennap játszol a Juventus ellen – Sallai Roland

Vágólapra másolva!
2023.03.09. 11:47
null
Sallai Roland izgatottan várja a Juventus elleni találkozót (Fotó: Getty Images)
Sallai Rolandnak Torinóban kell helytállnia, míg Szalai Attilára Sevillában, Nikolics Nemanjára a West Ham ellen vár nehéz feladat.

Az idény legnagyobb kihívása előtt áll a Freiburg, amelynek az Európa-liga nyolcaddöntőjében a Juventus ellen kell kivívnia a továbbjutást. A torinóiakat az ág is húzza, pénzügyi visszaélések miatt a bajnokságban 15 pontot már levontak tőlük, és a helyzet továbbra is bizonytalan, az olasz ügyészség vizsgálatának eredményétől függően súlyosabb szankciók is várhatnak rájuk. A klubnál persze igyekeznek csak a futballra figyelni.

„Szeretnénk akkora előnyt szerezni, amivel megalapozhatjuk a továbbjutásunkat a visszavágó előtt      – jelentette ki sajtótájékoztatóján Massimiliano Allegri, a Juventus vezetőedzője. A Freiburg a csoportkörben nem szenvedett vereséget, ami mutatja, mennyire összeszokott és jelentős játékerőt képviselő csapat, ettől függetlenül nyernünk kell. Ángel Di María biztosan kezdő lesz, Dusan Vlahovics egyre jobb formába lendül, Paul Pogba játéka viszont bizonytalan.”

A németek szerda délután érkeztek meg Torinóba, az utazó keretnek Sallai Roland is tagja. A magyar válogatott támadó idénye viszontagságosan alakult az arcsérülése miatt, a legutóbbi két bajnoki mérkőzésen ugyanakkor kezdőként számolt vele Christian Streich vezetőedző, és remélhetőleg ez csütörtökön is így lesz.

Sallai Roland: Még korai lenne a jövőről beszélni

Sallai Roland, az olasz Gazzetta dello Sportnak elmondta,„izgatottan várjuk a kihívást.” A magyar középpályás korábban a Palermo játékosaként egy idényt töltött Olaszországban. Az olasz portál szerint ez a párharc kiváló esély a 25 éves magyar válogatottnak, hogy ismét felhívja magára a figyelmet Olaszországban. „Örültünk a sorsolásnak, nem mindennap játszol a Juventus ellen. Már csak a mérkőzés gondolatától is izgatottak leszünk. Ez egy nagyszerű alkalom számunkra.”

Sallait figyeli többek között a Lazio és a Sevilla is. „Örülök, hogy vannak csapatok, amelyek érdeklődnek irántam, még inkább, ha olaszok, mert szép emlékeim vannak a Palermóval szerzett tapasztalataimról. Tudok a Lazio érdeklődéséről, de még korai lenne a jövőről beszélni, meglátjuk majd, mi történik a nyáron” – mondta a jelenleg csak a Freiburgra koncentráló 25 éves magyar.

Szintén az Európa-liga nyolcaddöntőjében szerepel a Szalai Attilát alkalmazó Fenerbahce, amely a Sevilla otthonában lép pályára. A magyar középhátvéd továbbra is alapembere az isztambuli csapatnak, az idény 37 tétmérkőzését egy kivételével végigjátszotta, és Spanyolországban is fontos szerep vár rá a védelem stabilizálásában. A Sevilla a spanyol bajnokságban csak jobb gólkülönbsége miatt nem áll kiesést jelentő helyen, az európai kupaporondon azonban mindig veszélyes: a PSV-t a rájátszásban 3–0-ra győzte le hazai pályán, így még a visszavágón elszenvedett 2–0-s vereség is belefért.

Az Európa-konferencialigában – mivel Holman Dávid nincs a Slovan Basel elleni mérkőzésére nevezett keretében – a Larnacában találkozhatunk honfitársunkkal a West Ham elleni meccsen. Az első összecsapásra Cipruson kerül sor, és amíg a sérüléssel küzdő Gyurcsó Ádám pályára lépésére kevés az esély, a török másodosztályból a télen érkező Nikolics Nemanja harcra készen várja a csatát. A 42-szeres magyar válogatott támadó eddigi öt ciprusi bajnokiján egy gólt szerzett, többnyire csereként számolnak vele, ám az angol Premier League-ben a kiesés elkerüléséért küzdő londoniak ellen tehet róla, hogy ez megváltozzon.

Schäfer András minél nagyobb előnyt szeretne a visszavágóra (Fotó: Imago Images)
Schäfer András minél nagyobb előnyt szeretne a visszavágóra (Fotó: Imago Images)
Schäfer András a Nemzeti Sportnak: Jó lenne minél nagyobb előnnyel fordulni a visszavágóra
Az Union Berlin játékosai szerencsésnek mondhatták magukat az Európa-liga-nyolcaddöntő sorsolása után, és nemcsak azért, mert a lehetséges ellenfelek közül a könnyebbnek tűnő Union SG-t kapták, hanem mert a sorozat csoportkörében már összekerültek a belga csapattal, így tisztában vannak ellenfelük erejével. Szeptemberben Berlinben 1–0-s vendégsiker született, majd novemberben szintén 1–0-val vágott vissza a német csapat.
„Sokat segít a felkészülésben, hogy kétszer már játszottunk a belgákkal – erősítette meg lapunk érdeklődésére Schäfer András,  a berliniek középpályása. – Erős csapat, játéka hasonló a miénkhez, vigyázni kell vele. Hazai pályán mi vagyunk az esélyesebbek, idegenben viszont az ellenfelünk, ezért jó lenne minél nagyobb előnnyel fordulni a visszavágóra.”
A 22-szeres magyar válogatott játékos elmondta, néhány hétre még szüksége van, hogy teljesen felépüljön a sérüléséből, így a nemzeti együttes március végi mérkőzésein nem állhat Marco Rossi rendelkezésére. Ha minden jól megy, áprilisban térhet vissza a pályára. S hogy a Bundesliga, a Német Kupa vagy az Európa-liga közül melyik a legfontosabb az Union Berlinnek?
„Nincs fontossági sorrend – válaszolta Schäfer András. – Általában a bajnokság a leghangsúlyosabb, mert az határozza meg a következő évet, de az európai kupaporondon a nyolcaddöntő elérésével klubtörténeti tettet hajtottunk végre, szeretnénk a rekordot minél tovább vinni, a Német Kupában pedig a Frankfurtot kell legyőznünk az elődöntőért. Az idény előtt kitűzött célokat minden színtéren elértük, most szeretnénk kihozni magunkból a maximumot.”

EURÓPA-LIGA
NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉSEK

18.45: Bayer Leverkusen (német)–FERENCVÁROS (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
18.45: Union Berlin (német)–Union Saint-Gilloise (belga)
18.45: Sporting CP (portugál)–Arsenal (angol) (Tv: RTL3)
18.45: Roma (olasz)–Real Sociedad (spanyol)
21.00: Sevilla (spanyol)–Fenerbahce (török)
21.00: Juventus (olasz)–Freiburg (német)
21.00: Manchester United (angol)–Real Betis (spanyol) (Tv: RTL3)
21.00: Sahtar Doneck (ukrán)–Feyenoord (holland), Varsó
     

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik