Bayer–FTC: Több volt ebben a mérkőzésben – Dibusz

Vágólapra másolva!
2023.03.09. 21:23
null
Dibusz szerint több volt ebben a mérkőzésben (Fotó: AFP)
Mint beszámoltunk róla, a Ferencváros Németországban 2–0-ra kikapott a Bayer Leverkusentől a labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntőjének első meccsén, így kétgólos hátrányból várhatja a budapesti visszavágót. A mérkőzés után Dibusz Dénes és Ryan Mmaee is nyilatkozott az M4 Sportnak.

 

„Több volt ebben a mérkőzésben, így a visszavágó nagyon nehéz lesz – mondta Dibusz Dénes, a Ferencváros csapatkapitánya az M4 Sportnak. – Összességében pariban voltunk, talán az elején kissé alárendelt szerepet játszottunk. Gyorsan vezetést szerzett a Leverkusen, de nagyjából húsz perc után ráéreztünk arra, hogy milyen játék működhet, és nem akadt különösebb helyzetük. Nagyjából megvalósítottunk az elképzeléseinket, és mi is ki tudtunk alakítani lehetőségeket. A Leverkusen játékában nem volt jobban benne a gól, mint a miénkben. Jött a második gól a szabadrúgás után, azt hiszem így elégedettek lehetnek az eredménnyel. Levonjuk a tanulságokat. A visszavágón sok múlik azon, hogy megszerezzük-e a vezetést, onnantól új mérkőzés indulhat.”

„A visszavágón mindenképpen jobban kell koncentrálnunk, és ki kell használnunk a lehetőségeinket – mondta Ryan Mmaee az M4 Sportnak. – Az első gól megváltoztatta a terveinket, de utána ki tudtunk használni bizonyos lehetőségeket. Sajnos a végjátékban kaptunk még egy gólt. A visszavágón többen szurkolnak majd nekünk, és szükségünk is van a támogatásunkra.”

EURÓPA-LIGA
NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
BAYER LEVERKUSEN (német)–FERENCVÁROS 2–0 (1–0)
Leverkusen,
BayArena, 25 001 néző. Vezette: Massa (olasz)
LEVERKUSEN: Hrádecky – Kossounou, Tah, E. Tapsoba – J. Frimpong, Amiri, Demirbay, Hincapié – M. Diaby (Hlozek, 71.), Azmun (A. Adli, 60.), Wirtz (Schick, 89.). Vezetőedző: Xabi Alonso
FERENCVÁROS:
Dibusz – Botka (Wingo, 87.), Abena, Knoester, Civic – Zachariassen, Esiti, Vécsei – Marquinhos (Gojak, 78.), R. Mmaee, A. Traoré (Frederiksen, 87.). Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov
Gólszerző: Demirbay (9.), Tapsoba (86.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik