A kényszercsatár gólja döntött, a Honvéd kiszenvedte a győzelmet

CSERHÁTI ANDRÁSCSERHÁTI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2018.07.26. 18:50
A labdarúgó Európa-liga második selejtezőkörében, a párharc első felvonásán a Budapest Honvéd Baráth Botond góljának köszönhetően 1–0-ra legyőzte a Progres Niederkornt a Bozsik-stadionban. A visszavágót augusztus 2-án 19 órától rendezik meg Luxemburgban.
Baráth Botond nyakában a többiek: nyerőembernek bizonyult a Niederkorn ellen – a galéria megnyitásához kattintson a képre! (Fotó: Török Attila)
Baráth Botond nyakában a többiek: nyerőembernek bizonyult a Niederkorn ellen – a galéria megnyitásához kattintson a képre! (Fotó: Török Attila)

 

EURÓPA-LIGA
2. SELEJTEZŐKÖR, ELSŐ MÉRKŐZÉS

Budapest Honvéd–Progres Niederkorn (luxemburgi) 1–0 (Baráth 82.)
Budapest,
Bozsik-stadion. V: Al-Hakim (svéd)

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJÁK EL!

„Jobbulást, Dani!” – kiáltották a kezdés előtt jó egy órával érkező, mosolygós Danilo de Oliveirának a kispesti szurkolók a bejáratnál.

Mint beszámoltunk a hírről, a brazil csatár – aki szezonbeli három tétmérkőzésén három gólt jegyzett – lábán a bokája és Achilles-ina közötti részt össze kellett varrni, körülbelül egy hétre kidőlt, így még inkább szűkült a kispesti szakmai stáb repertoárja csatárposzton a Progres Niederkorn elleni Európa-liga-selejtező előtt.

S aki csak legyintene a luxemburgi együttesre: Paolo Amodio vezetőedző csapata az előző fordulóban meglepetésre, 2–1-es összesítéssel elütötte a továbbjutástól a lényegesen esélyesebb Qabalát, s a Honvéd elleni összecsapást is bátran kezdte, már az 56. másodpercben (!) védenie kellett Gróf Dávidnak.

A kispestiek támadásai kissé akadoztak, érezni lehetett Danilo hiányát, nem volt elöl olyan típusú futballista, aki meg tudja tartani a labdát és szabadrúgásokat harcol ki – többen meg is jegyezték, kár, hogy Eppel Márton távozott a nyáron...

Mindennek ellenére a 25. percben Holender Filip kevés híján megszerezte a vezetést a hazaiaknak, de nagy helyzetben rontott. Sebastian Flauss kapust ápolni kellett a szituáció után, és a pillanatnyi csendet kihasználva valaki hirtelen felpattant a helyéről a tribünön, s teli torokból elkezdte Djordje Kambert – éltetni...

A többi kispesti fanatikus is kitett magáért – az ultrák törzshelye, az északi kanyar üresen tátongott (furcsán is nézett ki), hiszen az Európai Labdarúgó-szövetség szabálya szerint kizárólag ülőhelyekre lehet jegyet árusítani, így pedig érthetően a szokottnál többen váltottak belépőt a tribünre.

Nyugodtan írhattunk bővebben a hangulatról, mivel a mérkőzés finoman szólva sem volt magával ragadó – mindkét gárda sok technikai hibát követett el, egyik sem tudta ráerőltetni az akaratát a másikra. „Üde” színfoltot jelentett Mohammed Al-Hakim játékvezető, aki lehet, Svédországban felejtette a sárga lapját, merthogy nem lehetett akkorát rúgni az ellenfélbe az első félidőben, hogy előhúzza.

Az első játékrészben nagyon úgy tűnt, hogy ugyanaz az eredmény születik, mint az Ufa–Domzale meccsen (0–0) – a kispesti párharc győztese játszhat a harmadik körben az orosz és a szlovén együttes küzdelmének továbbjutójával.

Az ügyben, hogy ez a Honvéd lehessen, Supka Attila vezetőedző próbált lépni – a szakember cserélt először, Lukács Dániel helyett beküldte Cipf Dominikot. Nos, aki látta a Haladás elleni hétvégi bajnokit (3–2), emlékezhet a 17 éves srácra: a támadó nem kis vagányságról tett tanúbizonyságot, amikor a szombathelyiek ellen a hosszabbításban ollózó mozdulattal próbálta bevenni Király Gábor kapuját, de a labda a lécen csattant.

A csattanó ezúttal Kamberé lehetett volna, ám a 66. percben a kispesti csapatkapitány elpuskázta a nagy lehetőséget. A védő Baráth Botond még beállt csatárként (!), majd Olivier Thill a lécet találta telibe...

S hogy Baráth az ellenfél kapuja előtt is feltalálja magát, arról a hajrában bizonyosodhattunk meg: a 83. percben a sérüléséből visszatérő védő megszerezte a vezetést a Honvédnak, amely így előnnyel utazhat Luxemburgba a visszavágóra.

„Dani, épülj fel minél hamarabb!” – paskolták meg a meccs lefújása után Danilo vállát.

Mi tagadás, a győzelem ellenére nagyon hiányzott...

Baráth Botond gólja

A visszavágót augusztus 2-án 19 órától rendezik meg Luxemburgban. A továbbjutó az Ufa (orosz)–Domzale (szlovén) párharc győztesével találkozik a harmadik selejtezőkörben (az első meccs gól nélküli döntetlent hozott Oroszországban).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik