El: Szuper futballt senki se várjon tőlünk – Marko Nikolics

ZOMBORI ANDRÁS (TALLINN)ZOMBORI ANDRÁS (TALLINN)
Vágólapra másolva!
2017.07.12. 19:59
null
Derűs fehérváriak szálltak indultak útnak Tallinnba (Fotó: vidi.hu/Cuhorka Ádám)
Napsütéses időben, remek talajú pályán edzett a Videoton szerda késő délután a csütörtöki Európa-liga-összecsapás időpontjában. A fehérvári játékosok jókedvűen, láthatóan nagy elánnal végezték a gyakorlatokat, eltökélt vágyuk, hogy a Nomme Kalju elleni párharc első meccsén olyan eredményt érnek el, amellyel kedvező helyzetbe hozzák magukat a felcsúti visszavágó előtt.

„Elemeztük a Kalju futballját, felkészültünk belőle, ám ennél is fontosabb, hogy amit az edzéseken gyakoroltunk, az visszaköszönjön a csütörtöki meccsen – mondta Asmir Suljic, a fehérváriak szélsője. – Sokat jelentene, ha gólt szereznénk idegenben, de nem csak a gólszerzés a célunk, hanem a meccs megnyerése is.”

A Videoton gyakorlását egyébként megelőzte a Nomme Kalju edzése. Az utolsó húsz percben az észt együttes a támadásvezetést gyakorolta, majd szakvezetője, Szergej Francev fogalmazta meg a csütörtöki találkozóval kapcsolatos reményeit. „Csapatként jutottunk el az Európa-liga második körébe, nagyon fontos, hogy csütörtökön is igazi csapatot alkossunk a pályán. A Videoton Magyarországon élcsapatnak számít, már csak ezért is tisztelnünk kell, de ettől még, mint minden edző, én is győzelmet remélek. Jól sikerült a felkészülésünk, joggal bizakodhatunk a jó eredmény elérésében.”

Ahogy az orosz tréner, úgy Marko Nikolics is tisztelettel beszélt a riválisról. „Van már tapasztalatunk a nemzetközi porondon, tisztában vagyunk vele, mennyire fontos az első perctől az utolsóig egységesnek lenni. Eddig minden meccsünkön szereztünk gólt, a Kalju otthonában is ez a célunk. Nagyjából egy hónapja dolgozunk együtt, szuper futballt senki se várjon tőlünk. Ha tizenöt mérkőzést nyernénk meg egymás után, akkor is lenne miben fejlődnünk, tökéletes csapat ugyanis nem létezik. A játékosok ebben az egy hónapban mindent megtettek, amit kértünk tőlük, jó munkát végeztek, már csak ezért is meg akarjuk nyerni a csütörtöki találkozót.”

EURÓPA-LIGA
2. SELEJTEZŐKÖR, ELSŐ MÉRKŐZÉS (július 13.)
18.30:
Nomme Kalju (észt)–Videoton (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

VISSZAVÁGÓ (július 20.)
21.00:
Videoton–Nomme Kalju (észt) – élőben az NSO-n!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik