El: Nehéz megmondani, hogy jó vagy rossz a sorsolás – Oenning

Vágólapra másolva!
2017.06.19. 17:12
Mint arról beszámoltunk, az izraeli Beitar Jeruzsálem lesz a Vasas ellenfele az Európa-liga első selejtezőkörében. A magyar csapat német vezetőedzője, Michael Oenning szerint egyelőre nehéz megmondani, hogy kedvező-e a sorsolás az angyalföldiekre nézve.

„Érdekes és izgalmas ellenfelet kaptunk a sorsoláson. Mivel minden csapat nagy elánnal veti bele magát a küzdelmekbe, a legtöbb esetben nehéz megmondani, hogy jó vagy rossz az adott sorsolás. Itt is ez a helyzet. Az biztos, hogy két jó mérkőzésen dől majd el a továbbjutás. Előnynek látom az idegenbeli kezdést, így a hazai visszavágón már úgy tudunk pályára lépni, hogy saját közönségünk előtt küzdhetünk a továbbjutásért, valamint addigra jobban megismerjük az ellenfél játékának finomságait. Azonban mindenekelőtt annak örülünk, hogy elkezdődik a selejtező, egyelőre minden nyitott” – mondta Oenning a klub hivatalos honlapjának.„Érdekes és izgalmas ellenfelet kaptunk a sorsoláson. Mivel minden csapat nagy elánnal veti bele magát a küzdelmekbe, a legtöbb esetben nehéz megmondani, hogy jó vagy rossz az adott sorsolás. Itt is ez a helyzet. Az biztos, hogy két jó mérkőzésen dől majd el a továbbjutás. Előnynek látom az idegenbeli kezdést, így a hazai visszavágón már úgy tudunk pályára lépni, hogy saját közönségünk előtt küzdhetünk a továbbjutásért, valamint addigra jobban megismerjük az ellenfél játékának finomságait. Azonban mindenekelőtt annak örülünk, hogy elkezdődik a selejtező, egyelőre minden nyitott” – mondta Oenning a klub hivatalos honlapjának.

Ha a Vasas sikerrel veszi a Beitar elleni párharcot, akkor a második fordulóban az albán Partizanival vagy a bolgár Botev Plovdivval csap össze.

EURÓPA-LIGA
1. SELEJTEZŐKÖR
Beitar Jeruzsálem (izraeli)–Vasas (magyar)
Ferencváros (magyar)
–Jelgava (lett)
Videoton (magyar)–Balzan (máltai)

2. SELEJTEZŐKÖR
Partizani (albán)/Botev Plovdiv (bolgár)Beitar Jeruzsálem (izraeli)/Vasas (magyar)
Nomme Kalju (észt)/B36 Tórshavn (feröeri)–Videoton (magyar)/Balzan (máltai)
Ferencváros (magyar)/
Jelgava (lett)–Midtjylland (dán)/Derry City (ír)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik