El: a Lech és a Legia ultrái tüntetnek a menekültek miatt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.12. 15:34
A Lech Poznan és a Legia Warszawa ultrái is bojkottálják klubjuk első hazai csoportmérkőzését az Európa-liga csoportkörében. A szurkolók azért döntöttek a távolmaradás ellen, mert nem értenek egyet a kezdeményezéssel, hogy a klubok a jegybevétel egy részét az Európába áramló menekültek megsegítésére ajánlják fel.

Egy héttel ezelőtt a Porto elnöke kezdeményezte az Európai Labdarúgó-szövetségnél (UEFA), hogy a Bajnokok Ligája főtáblájának 32 klubja az első hazai mérkőzésének minden eladott jegye után egy eurót ajánljon fel a menekültválság megsegítésére.

Három napja a Bayern München közölte a Twitteren a hírt, hogy a BL és az Európa-liga klubjai is beleegyeztek a jótékony felajánlásba, ez ellen tiltakoznak most az El-résztvevő lengyel egyletek ultrái.

A Legia Warszawa pénteken Nikolics Nemanja góljával mentett pontot a Zaglebie Lubin elleni bajnokin. A mérkőzésen az ultrák drapériával üzentek a klub vezetőségének, hogy nem járulnak hozzá a menekültek megsegítéséhez. Szombaton érkezett a hír, miszerint Lovrencsics Gergő, Kádár Tamás és Holman Dávid klubja, a Lech Poznan szurkolói is bojkottálják az első hazai El-találkozót.

Az ultrák álláspontja szerint a klubok jobban tennék, ha először a lengyel rászorulóknak segítenének adományokkal, nem külföldi állampolgároknak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik