El: Kishitűség, szétesés, magyar betegség - Horváth

Vágólapra másolva!
2014.07.17. 22:00
A Győri ETO FC az Európa-liga selejtezőjének második fordulójának első mérkőzésén hazai pályán 3-0-s vereséget szenvedett a svéd IFK Göteborgtól. A győriek vezetőedzője, Horváth Ferenc szerint a meccsen előjött a tipikus magyar betegség.  A vendég svédek vezetőedzője, Mikael Stahre óriási eredményről beszélt a lefújást követően.

„Elég nehéz úgy futballozni, hogy három védőnk van összesen, belső védőink közül ketten a meccs előtt kiváltak, és a meccsen is ketten megsérültek” – nyilatkozta a találkozó utáni sajtótájékoztatón győriek szakvezetője, Horváth Ferenc. Az ETO vezetőedzője Lang Ádám és Lipták Zoltán találkozó előtti kiesésére célzott, míg a 90 perc során Michal Svec és Marián Had is megsérült.Horváth Ferenc. Az ETO vezetőedzője Lang Ádám és Lipták Zoltán találkozó előtti kiesésére célzott, míg a 90 perc során Michal Svec és Marián Had is megsérült.

„A lehetőségeink megvoltak, de ilyen meccsen, ekkora helyzeteket nem lehet kihagyni. Teljesen kishitűen, szétesően tudnak futballozni a magyar játékosok, amikor kilépnek a nemzetközi porondra. Ez a magyar csapatok betegsége” – fogalmazott a szakember, aki szerint az elmúlt húsz év nemzetközi porondon mutatott magyar gyengeségei jöttek elő ezen a találkozón is.

Pátkai Máté, a győriek középpályása a vezetőedző szavaira reagálva ennyit mondott: „Ha ő mondja, akkor biztos úgy van, a végére valóban szétestünk.”

„Igazán boldog vagyok. Nehéz meccs volt, hiszen idegenben játszottunk, és óriási eredmény, hogy idegenben tudtunk győzni 3–0-ra. Nagyon jól játszottunk, örülünk, de szerénynek kell maradnunk" – fogalmazott a vendégek vezetőedzője, Mikael Stahre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik