El: Nem mindig a legjobb csapat diadalmaskodik - Matics

Vágólapra másolva!
2013.05.15. 23:10
null
Braniszlav Ivanovics nem csak a 93. percben érezte a kaput (Fotó: Reuters)
A Chelsea győztes gólját szerző Braniszlav Ivanovics szerint az angol csapat megérdemelten nyerte meg a labdarúgó Európa-ligát, amelynek amszterdami döntőjében 2–1-re verte meg a Benficát. Rafa Benítez büszke a játékosaira, míg a vesztes oldalon a balszerencsében látják kudarcuk okát.

„Nagyszerű érzés. A csapat megérdemelte ezt a sikert. Nehéz idényünk volt, sok mérkőzéssel. Most az ünneplésé az idő” – nyilatkozta a 93. percben betaláló Ivanovics a döntő után.

„Rögös út vezetett Amszterdamba, és ez is nagyon nehéz meccs volt – mondta a Chelsea első gólját lövő Fernando Torres. – Az első félidei teljesítményünk egyáltalán nem volt elegendő. Változtatnunk kellett a hozzáállásunkon, a különbséget pedig látni lehetett a szünet után.”

„Kiváló második félidőt produkáltunk egy nagyszerű csapat ellen, az első játékrészben nekünk kellett alkalmazkodnunk az ellenfélhez – nyilatkozta Rafa Benítez, a Chelsea menedzsere. – A játékosok rettentő keményen dolgoztak, egész évben, nagyon büszke vagyok rájuk és mindenkire, aki hozzájárult ehhez a sikerhez.”

Frank Lampard a fináléban csak egy hatalmas kapufáig jutott, ez persze a lefújás után cseppet sem érdekelte. A rutinos középpályás bízik benne, hogy nem ez volt az utolsó európai kupameccse a Chelsea színeiben, mert sikerül megegyezniük a folytatásról.

„Csodálatos időszak volt ez mindannyiunk számára. A legutóbbi két évben hullámvölgyek és hullámhegyek váltották egymást, ez viszont most egy hatalmas siker. Senki sem érdemli meg jobban Ivanovicsnál, fantasztikus volt. Mindenki a saját szerencséjének a kovácsa, mi pedig igazi csapatként működtünk. A klub is megérdemelte. Nagyon remélem, hogy a következő idényben is itt lehetek. Még semmit sem írtunk alá, de tényleg bízom benne, hogy ez megtörténik, a dolgok mindenesetre jól állnak."

 

A másik oldalon a szerencsét hiányolták.

„Két remek csapat vívta a döntőt. Kitűnően játszottunk, de hiányzott az a kis szerencse, amelyre rászolgáltunk” – értékelt röviden a Benficát irányító Jorge Jesus.

„Nagyon jól játszottunk, de nem voltunk szerencsések – osztotta edzője véleményét Nemanja Matics, a portugálok szerb középpályása. – A mérkőzésen mi voltunk a jobbak, több helyzetet kialakítottunk, de nem mindig a legjobb csapat diadalmaskodik. Gratulálok a Chelsea-nek!”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik