Loki-sikert ért a két pontos befejezés

Vágólapra másolva!
2010.08.19. 18:55
null
Az első gól előtti pillanat: a földön fekvő Szakály kibrusztolta a lövőlehetőséget Coulibalynak (Fotó: Czerkl Gábor)<br />
Az Eur&oacute;pa-liga r&aacute;j&aacute;tsz&aacute;s&aacute;nak első m&eacute;rkőz&eacute;s&eacute;n a Debreceni VSC 2&ndash;0-ra legyőzte a bolg&aacute;r Liteksz Lovecset Ny&iacute;regyh&aacute;z&aacute;n. A magyar bajnok Adamo Coulibaly &eacute;s Laczk&oacute; Zsolt első f&eacute;lidőben szerzett g&oacute;lj&aacute;val nyert, &eacute;s ugyan csak az első f&eacute;lidő m&aacute;sodik fel&eacute;ben magasodott j&aacute;t&eacute;kban az ellenfele f&ouml;l&eacute;, bizakodva v&aacute;rhatja a lovecsi visszav&aacute;g&oacute;t.

A Liteksz ellen ismét a litván Mindaugas Malinauskas nevével kezdődött a Debreceni VSC összeállítása. A hajdúságiak Kabát Péter, Adamo Coulibaly csatárpárossal álltak fel a bolgár együttes ellen, míg a vendégek kezdő tizenegyében egy vérbeli csatár, Wilfried Niflore nevét találhattuk csak.

A narancsmezes Liteksz a területet átengedve, óvatosan kezdte a találkozót, ennek ellenére a vendégek előtt adódott az első nagy helyzet, amikor Niflore játszott Tom Wellington elé, aki 12 méterről, Malinauskasszal szemben állva a kapu jobb oldala mellé pörgetett.

Az első negyedórában a DVSC nem igazán tudott ellenfele kapuja elé kerülni, a 22. percben viszont gyakorlatilag az első helyzetüket kihasználták a piros-fehérek. Kabát Péter bal oldali beadása Szakály Pétert találta meg az ötös vonalán, a középpályás a labdáért való harcban elveszítette az egyensúlyát, viszont a földön fekve is megküzdött a labdáért, ami így Adamo Coulibaly elé került, ő pedig három méterről a kapuba lőtt. 1–0

A gól után nem sokkal rögtön válaszolhatott volna a Liteksz, Georgi Milanov lövése veszélyesen pattant meg az egyik DVSC-védőn, Malinauskasnak nagyot kellett nyújtóznia, hogy hárítsa a labdát a bal alsó sarok elől, sőt Niflore ismétlésénél is résen kellett lennie.

A 33. percben újabb Loki-pontrúgás után újabb Loki-gól következett. Czvitkovics Péter jobb oldali szöglete után a remek ütemben érkező Laczkó Zsolt négy méterről a jobb alsó sarokba csúsztatott. 2–0

Hogy Herczeg András együttese nagyon készült a szögletekre, azt néhány perccel később ismét bizonyította. Szinte megismétlődött a második gól előtti szituáció azzal a különbséggel, hogy Laczkó ezúttal csak továbbcsúsztatni tudta a labdát, kapura terelni nem, a hosszú oldalon azonban érkezett üresen Szakály Péter, de lövése jócskán fölé szállt.

A félidő végére mind bátrabb lett a Debrecen, egyre több helyzetet dolgozott ki, Czvitkovics lövését csak üggyel-bajjal védte Uros Golubovics kapus, fordulás után azonban ismét köszönetet mondhattak Malinauskasnak a debreceniek.

Wellington lépett ki a hátvédek között, ám tizenegy méterről a kirepülő kapusba lőtt, a kipattanó Niflore elé került, s a francia támadó próbálkozását ismét védte a litván hálóőr. A Lovecs többet próbálkozott támadásvezetéssel ebben a szakaszban, de szerencsére elég pontatlanul tette.

A Lokinak a félidő közepén sikerült stabilizálnia a védekezését, de támadásban nem voltak olyan aktívak a fehér mezesek, mint az első játékrész végén. A 70. percben tíz emberre fogyatkozott a Liteksz: Alexandre Barthe elveszítette a labdát, amelyet Laczkó szerzett meg, és a francia védő csúnyán odatalpalt, így a második sárga lap után villant a piros lap is.

A Herczeg-csapat sokáig nem volt képes mit kezdeni az előnnyel, csak az utolsó tíz percben tudott mezőnyfölényt kialakítani, de a Liteksz ekkor kezdett kontrázni, és a visszavágóra figyelmeztető lehet, hogy ismételten csak pontatlansága miatt nem szerzett gólt. A Debrecen 2–0-ra nyert, és bizakodva várhatja a lovecsi folytatást.

DVSC-TEVA–LITEKSZ LOVECS 2–0
 
(A DigiSport felvétele)

 


A jegyzőkönyv megtekintéséhez kattintson a képre!
A jegyzőkönyv megtekintéséhez kattintson a képre!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik