Sokatmondó: a Young Boys vezetői már a következő ellenfélre várnak

Vágólapra másolva!
2008.08.28. 09:40
Háromgólos hátrány: nagyon sok. Ennyit kellene ledolgoznia a Debrecennek az UEFA-kupa főtáblájára jutáshoz a svájci Young Boys ellen, miután Bernben az első félidőben még a vezetést is megszerző Loki látványosan összezuhant a második félidőre. A vendégek már a következő forduló lehetséges párosításait nézegetik, ebből is látszik: finoman fogalmazva sem tartanak a meccstől. Talán éppen ebben van az esély?
Kevés a remény: a kinti 1–4 után kellene felállnia a padlóról a Lokinak
Fotó: Reuters
Kevés a remény: a kinti 1–4 után kellene felállnia a padlóról a Lokinak
Kevés a remény: a kinti 1–4 után kellene felállnia a padlóról a Lokinak
Fotó: Reuters
Kevés a remény: a kinti 1–4 után kellene felállnia a padlóról a Lokinak

„A legfontosabb, hogy megőrizzük előnyünket, aztán álmodozhatunk arról is, milyen csapatot szeretnénk magunknak az első fordulóban – fogalmazott Alain Baumann, a svájciak klubigazgatója. – A Nancy vagy a Rapid Bucuresti verhető ellenfélnek tűnik, viszont ezek a gárdák kevéssé közönségvonzók. A Milan, a Sevilla vagy a Tottenham megtöltené a Stade de Suisse lelátóit, továbbjutási esélyeink azonban ez esetben felettébb szerények lennének.”

Az idegenbeli 1–4 után a Lokinál persze nem a következő körrel foglalkoznak: a debreceniek tisztában vannak vele, a tetemes hátrány ledolgozásához „mindent vagy semmit” alapon kell játszaniuk. Sárga lapjai miatt nem játszhat Rudolf Gergely, így Oláh Lóránt ékpárja a nigériai Dudu lesz a találkozón.

„Videóról visszanézve a berni találkozót állítom: a műfüves borításon fölényben voltak a svájciak, de a két csapat között nincs háromgólnyi különbség – mondta a bajnokságban eddig három gólt szerző csatár a Nemzeti Sportnak. – Olyan érthetetlen és megbocsáthatatlan hibákat követtünk el, amilyeneket a magyar bajnokságban sem szabad. Az az érzésem, a nemzetközi porondon a magyar futballisták valamiért megszeppenve lépnek pályára – és ez nagyon nem jó. Három gólt rúgni és egyet sem kapni – extra adag szerencsével sikerülhet. A győzelmet nem adják ingyen, de a döntetlenért, a vereségért is gürizni kell. Ez az alap. A taktika, az okos futball lenne a következő lépés, ám erre ezúttal nincs mód, hely, idő. Most az »ami a csövön kifér« hozzáállás kell. És hit. Hogy ez továbbjutást is érhet? Talán. De nem csupán a háromgólos hátrány miatt érne fel kisebb csodával a továbbjutás: egyelőre döcög a szekér – itthon is.”

Ilyen meccsre – ahol mindent félretéve rohamozni kellett – emlékezhetnek a debreceni szurkolók: az UEFA-kupa 2000–01-es kiírásában a Bordeaux ellen idegenben kiütötték a Lokit (1–5), de a hajdúságiak fergetegesen játszottak a visszavágón, teljes pánikot okozva a franciák hátsó alakzatában (3–1).

Akkor a szép győzelem sem volt elég a továbbjutáshoz. Most a magyar kupagyőztes bizonyíthat – önmagának és drukkereinek is.

UEFA-KUPA, 2. SELEJTEZŐKÖR

2. MÉRKŐZÉS
DVSC–Young Boys (svájci)
Debrecen, Oláh Gábor utca, 20.00
Tekintse meg a kezdőcsapatokat, majd az élő közvetítést az NSO-n!
(Az első mérkőzésen 1–4)

NÉZZE MEG AZ ELSŐ MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJÁT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik