Parádés győzelmet aratott idegenben a Budapest Honvéd a Teplice ellen

Vágólapra másolva!
2008.07.05. 20:04
A kazah FK Zsetiszu elleni kettős győzelem után immár az Intertotó-kupa második fordulójában volt érintett a Budapest Honvéd, és Pölöskei Gábor fiai az új feladat első felét is nagyszerűen oldották meg, a cseh Teplice otthonában győztek 3–1-re. A magyar együttesben Hercegfalvi, Abraham és Abass volt eredményes, így a kispestiek igencsak bizakodva várhatják a jövő heti folytatást.
Abraham és Abass is gólnak örülhetett a teplicei meccsen
Fotó: Németh Ferenc
Abraham és Abass is gólnak örülhetett a teplicei meccsen
Abraham és Abass is gólnak örülhetett a teplicei meccsen
Fotó: Németh Ferenc
Abraham és Abass is gólnak örülhetett a teplicei meccsen
Nagyjából háromezer néző előtt kezdődött meg a találkozó, az előzetes tervekkel ellentétben a Honvéd kezdőcsapatában kapott helyett az FK Zsetiszu elleni mérkőzések gólvágója, Bojtor László, valamint a Kaposvárról igazolt Maróti Béla is vállalni tudta a játékot.

A félidő első felében leginkább a puhatolózásé volt a főszerep, keresték a fogást egymáson a csapatok. Helyzetek adódtak itt is, ott is, azonban Vincze Zoltán sárga lapján kívül nem jegyezhettünk föl érdemleges eseményt.

Egészen a 34. percig. Ekkor Hercegfalvi Zoltánt buktatták a hazai kaputól 25 méterre, a bíró a sípjába fújt. A szabadrúgást maga a sértett végezte el. Bombaerős, lapos lövése a jobb kapufáról vágódott a hálóba.

Az utolsó percekben még veszélyeztettek a csehek, de szerencsére ebből nem lett gól, így egygólos Honvéd-vezetéssel vonultak a csapatok az öltözőbe.

A második játékrészt jobban kezdték a hazaiak. A Honvédot Rabóczki Balázs kapuja elé szögezték, amelynek néhány helyzetet követően meg is lett az eredménye. Egy kipattanó labdára Petr Lukás érkezett a leggyorsabban, és a hálóba passzolt, és ezzel kiegyenlítette az eredményt.

A félidő nagy részében nyomott a Teplice, csak a 75. perc tájékára egyenlítődött ki a játék. Ekkor már a Honvédnak is voltak lehetőségei, Vincze Zoltán 14 méterről leadott lövésénél akár ismét megszerezhettük volna a vezetést.

Olyannyira kijöttek Pölöskei Gábor fiai a szorításból, hogy a 82. percben Guie Gneki Abraham révén ismét megszerezték a vezetést. Az elefántcsontparti támadó Dieng Cheikh Abass passzát követően betört a tizenhatoson belülre, és kilőtte a jobb alsót.

Még mindig volt esemény, a Teplice teljesen összetört a végére. A kegyelemdöfést a pár perccel azelőtt gólpasszt jegyző Abass vitte be, aki a 90. percben Edouard Ndjodo indításából került helyzetbe. Lövésébe a cseh kapus csak beleérni tudott.

A végeredmény 3–1, amely igencsak kecsegtető a jövő heti hazai visszavágó előtt. Ha a Honvéd továbbjut, alighanem a Sturm Grazzal találkozhat a 3. fordulóban, az osztrákok hazai pályán 2–0-ra verték meg a fehérorosz Sahtyor Szoligorszkot.

MESTERMÉRLEG

„Rendkívül kemény és jó csapat ellen játszottunk, a csehek az egész mérkőzés folyamán keresték a párharcokat. Az első félidei vezető gólunk után rákényszerültek, hogy még nagyobb erőket mozgósítsanak. A nyomás alól felszabadulva veszélyes kontrákat tudtunk vezetni, és megérdemelten nyertünk” – mondta Pölöskei Gábor, a Honvéd vezetőedzője.

„A mérkőzés előtt 50-50 százalék esélyt adtam a két csapatnak, de győzelmünkkel azt hiszem mi, lettünk a továbbjutásra esélyesebb csapat. Mindenképpen szeretnénk nyerni hazai pályán is” – tette hozzá a szakember.


INTERTOTÓ-KUPA


Helyszín: Teplice
Nézőszám: 3000
Játékvezető: Kaasik
Asszisztensek: Reinvald, Leevald (mindhárom észt)

A KEZDŐCSAPATOK
FK TEPLICE BUDAPEST HONVÉD
Slavik Rabóczki
Klein Takács Á.
Vidlicka Szmiljanics
Lukás Benjamin
Rosa Vincze Z.
Verbír Dobos
Vachousek Genito
Sabou Maróti
Dolezal Bojtor
Jun Hercegfalvi
Vondrasek Abraham
Vezetőedző: Vezetőedző:
Petr Rada Pölöskei Gábor

Gólszerző: Lukás (58.), ill. Hercegfalvi (34.), Abraham (82.), Abass (90.)
Csere: Vachausek helyett Gasparik (54.), Vondrásek helyett Mahmutovic (60.) Jun helyett Hesek (80.), ill. Dobos helyett Abass (65.), Abraham helyett Ndjodo (83.)
Sárga lap: Lukás (89.) ill. Vincze (10.), Benjamin (88.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik