Tőzsérék az Elfsborg, Juhászék a Hapoel Tel-Aviv ellen kezdenek

Vágólapra másolva!
2007.10.25. 15:55
A Tőzsér Dánielt is a soraiban tudó AEK Athén labdarúgócsapata Svédországban kezdi az UEFA-kupa csoportkörét. A görögök a Bajnokok Ligájából a Debrecent búcsúztató Elfsborggal találkoznak. A G csoportban Juhász Roland együttese, a belga Anderlecht a Hapoel Tel-Avivot fogadja.

Tőzsér Dánielék csütörtöki ellenfele, az Elfsborg korábban a Bajnokok Ligájának a második selejtezőjében búcsúztatta a magyar bajnok Debrecent. A svéd csapat a magyarországi 1-0-s sikerét követően otthon gólnélküli döntetlent játszott, és így a BL harmadik selejtezőkörébe lépett.

Azonban ezt a lépcsőfokot nem sikerült „megmásznia” a svéd bajnoknak, hiszen a spanyol Valencia 5-1-es összesítéssel kiejtette az Elsborgot.

Ezúttal Tőzsér Dániel csapatára, az AEK Athénra vár az a feladat, hogy a svédországi műfüvön legyőzze Magnus Haglund gárdáját - amely az UEFA-kupa első fordulójában idegenben lőtt több góllal búcsúztatta a román Dinamo Bucurestit.

Azt, hogy a magyar középpályás a kezdőcsapatban kap-e helyet, még nem lehet tudni, hiszen Lorenzo Serra Ferrervezetőedző csak a mérkőzés előtt jelöli ki kezdő tizenegyet. Az Athén játékosai egyébként egyáltalán nem örülnek, hogy Borasban műfüvön kell pályára lépniük.

„Az előző körben a Salzburg ellen egyszer már megjártuk a műfűvel, akkor egy nullára kikaptunk Ausztriában – nyilatkozta Tőzsér a Nemzeti Sport csütörtöki számában. – Most sem repesünk az örömtől, hogy műfüvön kell játszanunk, hiszen nálunk, Athénban egyetlen ilyen pálya sincsen. A műfű teljesen más futballt kíván, máshogy kell kitámasztani, cselezni, lassítani. Ettől függetlenül az AEK jobb csapat az Elfsborgnál, meglepődnék, ha nem mi kezdenénk jobban a csoportkört.”

A görögöket egyébként az előző UEFA-kupa sorozatának győztese, a Sevilla verte ki a BL-ből, de az AEK a második számú európai kupasorozat előző körében az osztrák Salzburgot ejtette ki 3-1-es összesítéssel.

Az AEK-nak azért is lenne fontos megszereznie a három pontot, mert a C csoport két favoritja, a spanyol Villarreal és az olasz Fiorentina mellett a görögöknek van a legtöbb esélye a továbbjutásra a papírforma szerint.

A mai játéknapnak még egy magyar szereplője lehet, méghozzá a válogatott védő Juhász Roland személyében, ugyanis csapata az Anderlecht a G csoport küzdelmein belül a Hapoel Tel-Avivot fogadja.

UEFA-KUPA, CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ

A CSOPORT
Zenit (orosz) – AZ Alkmaar (holland) 17:30
Everton (angol) – Lárisza (görög) 21:00

B CSOPORT
Panathinaikosz (görög) – Aberdeen (skót) 18:00
Lokomotiv Moszkva (orosz) – Atletico Madrid (spanyol) 18:45

C CSOPORT
Elfsborg (svéd) – AEK Athén (görög) 20:00
Villarreal (spanyol) – Fiorentina (olasz) 20:45

D CSOPORT
Brann (norvég) – Hamburg (német) 19:00
FC Basel (svájci) – Rennes (francia) 20:45

E CSOPORT
Sparta Praha (cseh) – FC Zürich (svájci) 18:45
Leverkusen (német) – Toulouse (francia) 19:00

F CSOPORT
Bolton (angol) – Braga (portugál) 21:00
Crvena Zvezda (szerb) – Bayern München (német) 21:15

G CSOPORT
Tottenham (angol) – Getafe (spanyol) 20:45
Anderlecht (belga) – Hapoel Tel-Aviv (izraeli) 20:45

H CSOPORT
Hensingborg (svéd) – Panioniosz (görög) 18:00
Bordeaux (francia) – Galatasaray (török) 19:00
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik