Nincs eltiltás: Stuart Dougal újra nemzetközi meccset vezet!

Vágólapra másolva!
2007.09.28. 14:26
Bár az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elismerte, hogy a Törökország-Magyarország Eb-selejtezőn óriásit hibázott Stuart Dougal, a skót bíró nem kapott eltiltást: ezt jelzi, hogy október negyedikén már UEFA-kupa-meccset vezet.

A 45 éves skót bíró a szeptember 12-i Törökország-Magyarország mérkőzésen találkozót eldöntő hibát követett el, ugyanis a Gera Zoltán-Hakan Arikan összecsapásnál a megítélt tizenegyes és a török kapus kiállítása helyett azt tette, hogy a magyar csapatkapitányt állította ki második sárga lappal, műesésért.

Dougal később elismerte a hibát, az esetnél meglehetősen távol helyezkedő játékvezető elmondta, hogy Alan Cunningham asszisztens „vitte be az erdőbe”, ő jelezte, hogy nem történt szabálytalanság.

Az UEFA is úgy látta, hogy jogtalanul lett kiállítva a West Bromwich Albion játékosa, és bár a meccs eredményét már nem változtathatták meg, Gera piros lapját eltörölték, így a magyar játékos pályára léphet a következő selejtezőn.

Bár arra is számítani lehetett, hogy Dougalt eltiltják, ez a jelek szerint nem történt meg. Az UEFA honlapja ugyanis már nyilvánosságra hozta az UEFA-kupa október másodikai és negyedikei játéknapjára kiírt mérkőzések játékvezetőinek névsorát, és bizony ott találjuk közöttük Stuart Dougalt is.

A skót bíró Spanyolországba kapott küldést, ott a Real Zaragoza-Arisz Szaloniki visszavágót vezeti. A mérkőzésen ezúttal Martin Cryans, Chris Young és Chris Boyle lesz a segítségére. Alan Cunningham nem partjelez a fordulóban.

Érdekesség, hogy a párharc görögországi mérkőzésén magyar játékvezetők működtek közre, akkor Kassai Viktor dirigálása mellett 1-0-s Arisz-siker született. Magyar játékvezetők a mostani fordulóban nem kaptak meccset.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik