Nagyon keményen megdolgozott Supka Attila csapata a döntetlenért

KRASZ EMILKRASZ EMIL
Vágólapra másolva!
2007.08.16. 21:02
Az UEFA-kupa selejtezőjének második fordulójában, az első mérkőzésen a Szusza Ferenc Stadionban pályaválasztóként kifutó Bp. Honvéd 0-0-s, gólnélküli döntetlent játszott a német Hamburg csapatával. A mérkőzés első félidejében a vendégek mezőnyfölényben futballoztak, a második felvonás azonban egyértelműen a több veszélyes gólhelyzetet kialakító hazaiaké volt.
Egyik csapat sem szerzett előnyt az első összecsapáson
Németh Ferenc
Egyik csapat sem szerzett előnyt az első összecsapáson
Egyik csapat sem szerzett előnyt az első összecsapáson
Németh Ferenc
Egyik csapat sem szerzett előnyt az első összecsapáson

UEFA-KUPA, SELEJTEZŐ, 2. FORDULÓ, 1. MÉRKŐZÉS:


Helyszín: Szusza Ferenc-stadion
Nézőszám: 8 000
Játékvezető: Bjorn Kuipers (holland)
Asszisztensek: Wilco Lobbert, Berry Simons (hollandok)

BP. HONVÉD HAMBURG (NÉMET)
1 Tóth I. 1 Rost
2 Mogyorósi 20 Demel
5 Benjamin 10 Kompany
3 Szmiljanics 4 Reinhardt
23 Vincze Z. 3 Atouba
25 Magasföldi 14 Jarolim
79 Genito 8 De Jong
22 Bárányos 18 Castelen
7 Ivancsics 15 Trochowski
21 Hercegfalvi 11 Olic
18 Abraham 7 Zidan
Vezetőedző: Vezetőedző:
Supka Attila Huub Stevens

Csere: Zidan helyett Guerrero (66.), Magasföldi helyett Diego (70.), Olic helyett Ben-Hatira (77.), Hercegfalvi helyett Abass (77.), Abraham helyett Koós (85.),
Sárga lap: De Jong (31.), Genito (37.), Hercegfalvi (40.), Magasföldi (48.), Jarolim (62.), Vincze (76.), Trochowski (88.)

A mérkőzés elején a vendégek domináltak, nem is egyértelműen jobb fizikai adottságaik révén, hanem mert egyszerűen magabiztosabban léptek pályára, mint Supka Attila játékosai. A kispestiek nem tudták megtartani a labdát, játékuk a rombolásra szorítkozott, a jelszó az „el a labdával a kapu elől” volt ekkor a kispestiek részéről.

A szorgos iparosmunka azonban meghozta a gyümölcsét. Ahogy teltek a percek, egyre jobban kimerészkedett sündisznóállásából a Honvéd, míg a vendégek hiába járatták a labdát kis területen, fordultak le villámgyorsan, változattak irány szemvillanás alatt, Tóth Iván kapuját csak távoli lövésekkel és beadásokkal veszélyeztették. Nem túl nagy sikerrel…

A gól azonban egyik csapat játékában sem volt benne. És ez bizony elsősorban a hazaiakat dicséri.

A második felvonásban a németek változatlanul ráérős játékot mutattak be, ellenben a Honvéd azzal az elszántsággal lépett pályára, hogy meglepi ellenfelét.

Ez a magabiztosság gyorsan eredménnyel is párosult volna, ám Abraham kihagyta a mérkőzés helyzetét. Tegyük hozzá, előtte a Bárányostól induló akció, amelyre Ivancsics beadása tette fel a koronát, európai bármelyik stadionjában megállta volna a helyét.

Nem sokkal később Hercegfalvi került kétszer helyzetbe, de előbb a kapu fölé lőtt, majd az utolsó pillanatban szerelni tudták.

Érezhettek a németek is, baj lesz, ha ennyire magukra húzzák a Honvédot, így miután egy kétméteres lest majdnem elnézett a játékvezető - asszisztense támogatását bírva -, majdnem megszerezték a vezetést. A végén Tóthnak kellett bravúrral védenie a ziccert.

Supka elégedett, Stevenes azt kapta a Honvédtól, amit várt

„A továbbjutási esélyek szerintem változatlanok - mondta Supka -, a miénk maradt harminc, a németeké pedig hetven százalék. Akár növelni is tudtunk volna esélyünkön, hiszen kevés választott minket el a győzelemtől, több gólhelyzetet is kialakítottunk a találkozón. Ettől függetlenül elégedett vagyok csapatom játékával és teljesítményével.”
„A Honvéd azt nyújtotta, amit vártam tőlük - nyilatkozta Stevens -, az erősségüket ellenünk is megmutatták. A visszavágón nagyobb tempóban kell futballozunk, a mostaninál sokkal gyorsabban, mert csak akkor tudunk helyzetbe kerülni.”
Ezt a lesállást utóbb ugyan mégis megadták szabadrúgásnak, de mezőnyben bizony több párharcnál és sárga lapos szituációban is rendesen hazai pályát fújt a holland spori, a vendégeknek…

Amit szabad egy német futballt képviselő elitklub játékosainak, azt nem szabad egy magyarnak. Ezt is tudomásul kell venni, ezzel is meg kell(ene) birkózni… Még ha olyan nehéz is…

Hiszen ott van mindjárt a papíron erősebb ellenfél, amely ugyan nem tett meg mindent, hogy már az első mérkőzésen eldöntse a továbbjutást, de mégis csak képzettebb, fizikailag erősebb játékosokból áll. Igaz, a Honvéd meg elszántabbakból…

A hajrára egyre fáradtak a hazaiak, az izmok sem engedelmeskedtek már, de a vége így is sok izgalmat tartogatott, itt és ott egyaránt. Előbb Ivancsics szabadrúgását védte Rost, majd Guerrero léphetett ki, ugyancsak méteres lesről, de Tóth ezúttal lábbal védte a ziccert.

Nehéz visszavágóra számíthat Supka Attila együttese, amely az első mérkőzésen tartásáról tett nem kis tanúbizonyságot. A továbbjutás esélyesei változatlanul a németek, a 0-0-s eredménytől függetlenül, de egy elszánt, szervezett Honvéd nagyon megnehezítheti a dolgukat. Hogy a meglepetésről kabalából ezúttal szót se ejtsünk…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik