NSO/MTI 2019.09.15 21:59 Frissítve: 2019.09.17 17:43

WUG: nem volt messze az álomtól a 3x3-as női kosárcsapatunk

Sok-sok izgalmas pillanatot hozott a vérbeli fesztiválhangulatban zajló World Urban Games.

Közel állt az éremszerzéshez a 3X3-as magyar U23-as női kosárlabda válogatott (Fotó: World Urban Games Budapest 2019) KÉPGALÉRIÁNK MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A FOTÓRA!

Az utcai sportok Budapesten megrendezett világjátékán – amelynek célja, hogy reagáljon a modern kor változásaira, hangsúlyt fektetve a Z generáció szokásaira, ízlésére és kultúrájára – hatalmas  sikert aratott a bréktáncosok versenye: a sportág legjobbjai autentikus környezetben, a régi Nagyvásártelep majdnem kilencvenéves csarnokában mutatták be fergeteges produkcióikat, és adtak bele apait-anyait azért, hogy újabb lépéssel közelebb kerüljenek a nagy álom megvalósulásához, hogy a sportág bemutatkozhasson a 2024-es olimpián.

Nem volt messze a nagy álomtól, az éremszerzéstől a 3x3-as magyar U23-as női kosárlabda-válogatott sem a viadal záró napján: a mieink nagy csatában 13–10-re kaptak ki Franciaországtól a negyeddöntőben. 

A férfiválogatott nem jutott tovább a csoportjából, annak ellenére, hogy a csoportmérkőzések során legyőzte a tornagyőztes Franciaországot.

A BMX-esek között Jósa Dániel a világ legjobbjait felvonultató mezőnyben éppen csak lemaradt a döntőbe jutásról, végül a 15. helyen zárta a viadalt.

Breaktáncban Török Enikő „Csepke” és Kotlár Roland Ákos „Roll” képviselte a magyar színeket, de a csoportküzdelmek után búcsúztak.

Az utcai sportok egyik legtipikusabb fajtájában, a parkourban négy magyar férfi induló is volt: a speed-run versenyszámban Máté Áron és Szentváry-Lukács Vajk végül a 8. és 10. helyet szerezték meg. A freestyle-ban a 18 éves Pataki Zoltán, valamint a 19 éves Balogh Dominik a 14., illetve a 13. helyen végzett.

A laser run bemutatósportként szerepelt a viadalon, a nők között hét, míg a férfiaknál kilenc magyar induló volt. A nőknél Guzi Blanka az első helyen végzett, Réti Kamilla pedig, szombati eredményét megismételve vasárnap is a harmadik helyen ért célba.

A férfiaknál a legjobb eredmény a budapesti öttusa világbajnokságon is szerepelt Regős Gergely nevéhez fűződik, aki vasárnap a harmadik helyen ért célba. 

További képeink IDE KATTINTVA tekinthetők meg!

WUG: Az utcai sportok felemelkedése Budapesten

2020.07.11 13:39:36

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

A sport, a mozgás testi, lelki és szellemi egysége tette őt is érzelmileg gazdaggá.

2020.07.06 19:50:20

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. A mai futball nincs híján az álszentségnek, ám a »bocs« nálam kiveri a biztosítékot, hiszen a mentegetőzés a hívek érzelmeire hat egy olyan világban, amelyben a »Profik vagyunk!« jelszó alapján nem játszhat az érzelgősség.

2020.07.02 10:53:21

Egyéb egyéni KOVÁCS GERGELY (Képes Sport)

Megnéztük, hogy a legnépszerűbb sportágakban a kortárs ikonok mire jutottak 33 év alatt.

2020.07.05 11:26:11

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A 25 éves korábbi Supercar-versenyző egyes hírek szerint új munkájával heti 25 ezer dollárt tehet zsebre.