Vívó-vb: 7. helyen zárt a magyar kardcsapat, a románok a döntőben

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2013.08.10. 16:52
A magyar kardozók válogatottja egytusos, 45-44-es győzelmet aratott az Egyesült Államok ellen, így a hetedik helyen zárt a budapesti vívó-világbajnokságon.

„Rosszul hangzik ez a hetedik hely. Ha reggel ezt mondják nekem, föl se kelek" – kezdte az értékelést Somlai Béla, a Szilágyi Áron, Gémesi Csanád, Iliász Nikolász, Gáll Csaba összetételű csapat szakvezetője, majd azzal folytatta, a románok elleni negyeddöntőben a biztos vezetés után úgy tűnt, a döntő találat is meglesz, mégsem sikerült. Véleménye szerint volt néhány vitatható találat, amely megzavarhatta a versenyzőket.Somlai Béla, a Szilágyi Áron, Gémesi Csanád, Iliász Nikolász, Gáll Csaba összetételű csapat szakvezetője, majd azzal folytatta, a románok elleni negyeddöntőben a biztos vezetés után úgy tűnt, a döntő találat is meglesz, mégsem sikerült. Véleménye szerint volt néhány vitatható találat, amely megzavarhatta a versenyzőket.

Elismerte, hogy a román is erős csapat, szerinte mégis úgy nézett ki, hogy sikerül legyőzni. Ezért is érezték magukat nagyon csalódottnak a versenyzők a 45:44-es vereség után, az olaszok ellen pedig nem tudtak magukra találni.

„Meg kellett volna verni őket, ám akkor Iliásznak már nagyon fájt a lába. Ki kell emelnem Gémesi Csanád hatalmas szívét, a hátán vitte a csapatot."

Somlai Béla az olimpiai bajnok és vb-bronzérmes Szilágyi Áronról azt mondta, nagyon lelkiismeretes ember, ezért nehezen dolgozta fel, hogy a románok ellen nem tudta bevinni az elődöntőbe jutást jelentő tust.

VILÁGBAJNOKSÁG FÉRFI KARD, CSAPAT
AZ 5–8. HELYÉRT
Olaszország–Magyarország 45:41
A 7. HELYÉRT
Magyarország–Egyesült Államok 45:44
ELŐDÖNTŐ
Oroszország–Dél-Korea 45:39
Románia–Fehéroroszország 45:44

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik