UFC: Conor McGregornak egy perc sem kellett – óriási KO!

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2020.01.19. 06:31
Csaknem másfél év után ismét ketrecbe lépett az MMA vezető szervezete, a UFC korábbi világbajnoka, a 31 éves ír Conor McGregor. A Las Vegas-i gála (UFC 246) váltósúlyú főmérkőzésén ellenfele, a 36 éves amerikai Donald Cerrone ellen első menetes KO-val győzött.

ÍGY GYŐZÖTT MCGREGOR

ÍGY GYŐZÖTT MCGREGOR

A nagy bajnokokat az teszi igazán naggyá, ahogy átlendülnek a nehézségeken, ahogy felállnak a padlóról, ha fel kell…

„ÚJRA TÖRTÉNELMET ÍRTAM”
„A vállam jó fegyvernek bizonyult, úgy tűnik, nagyon jónak. Nagyon jó érzés, hogy történelmet írtam, újabb rekordot állítottam fel. Az első ember vagyok, aki három különböző súlycsoportban is kiütéssel tudott győzni. Boldog és büszke vagyok, köszönöm mindenkinek a támogatást" – mondta a meccs után Conor McGregor, aki a pehelysúly és a könnyűsúly után immár a váltósúlyban is fel tud mutatni KO-s győzelmet.
A teljes nyilatkozat itt olvasható!

Conor McGregor pályafutása során aratott már néhány nagy győzelmet, de a Donald Cerrone elleni mérkőzés sok szempontból kiemelkedő pillanata lesz a karrierjének. Nem feltétlenül azért, mert első menetes KO-val, 40 másodperc alatt legyőzte a nála öt évvel idősebb, 36 esztendős, UFC-győzelmi rekorder Donald Cerronét. Az amerikai ugyan a legtöbb sikert könyvelte el a szervezetnél (22-t), de sosem volt világbajnok, a legutóbbi két meccsét elveszítette, az igazán nagy nevekkel szemben rendre alulmaradt és a fogadóirodáknál is az ír volt a meccs toronymagas esélyese.

Ugyanakkor McGregor a 2018 októberében rendezett Nurmagomedov elleni mérkőzéssel, ahogy a nyilatkozataiban porig alázta az oroszt, majd a ketrecben csúnyán alulmaradt, sportszakmai és emberi (erkölcsi) szempontból is nagyon mélyre került, a visszavonulását is bejelentette.

McGregornak azonban a harc a szenvedélye, az egész élete – mely során egy hétköznapi ír kissrácból világsztárrá vált –, karrierje egy óriási küzdelem. És, hogy ebben a küzdelemben mennyire ösztönös, egyúttal milyen okos bunyós, azt jól megmutatta a Cerrone elleni összecsapás. Ahogy a meccs eleji összekapaszkodás során a vállával, egész pontosan a kulcscsontjával egymás után többször is megsebezte Cerronét, az a legnagyobbak sajátja. Ezekkel a vállal indított támadásokkal készítette elő azt a fejrúgást, ami aztán megrendítette az amerikait, McGregor pedig onnantól könnyedén le tudta zárni a találkozót.

Azt nehéz megmondani, hogy innen milyen irányt vesz az ír pályafutása, aki a mostani mérkőzés előtt már nem hozta a rá jellemző, szájhős nyilatkozatokat, visszafogottan, tisztelettel beszélt ellenfeléről, a ketrecben és azon kívül is alázattal tette a dolgát. Ettől persze még nem lesz jobb a földharcban, Nurmagomedov továbbra is megoldhatatlan feladatnak tűnik a számára, de ezzel a győzelemmel visszanyert valamennyit megtépázott renoméjából – ez az, ami a hölgyeknél korábban egyeduralkodó Ronda Rouseynak nem sikerült, mert egymás után kétszer is kikapott –, és bizonyította, a Nurmagomedovtól elszenvedett vereség ellenére igazi nagy bajnok, még ha jelenleg nincs is világbajnoki öve…

A király – McGregor győzelemmel tért vissza  (Fotó: twitter.com)
A király – McGregor győzelemmel tért vissza (Fotó: twitter.com)

Tekintse meg a gáláról szóló tudósításunkat!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik