nemzetisport.hu 2020.01.19 08:03 Frissítve: 2020.01.19 08:56

UFC: Újra történelmet írtam – Conor McGregor

A UFC-be 40 másodperces TKO-győzelemmel visszatérő MMA-harcos, Conor McGregor a Donald Cerrone elleni meccse után történelmi sikerről beszélt. 

McGregor így örült, hogy a Nurmagomedovtól elszenvedett vereség után győzelemmel tért vissza a ketrecbe (Fotó: BBC/Twitter)


„A vállam jó fegyvernek bizonyult, úgy tűnik, nagyon jónak. Nagyon jó érzés, hogy történelmet írtam, újabb rekordot állítottam fel. Az első ember vagyok, aki három különböző súlycsoportban is kiütéssel tudott győzni. Boldog és büszke vagyok, köszönöm mindenkinek a támogatást" – mondta a Donald Cerrone elleni győzelem után Conor McGregor, aki a pehelysúly és a könnyűsúly után immár a váltósúlyban is fel tud mutatni KO-s győzelmet. Az írnek váltósúlyban a mostani volt a harmadik mérkőzése, korábban ebben a kategóriában Nate Diaztól egyszer kikapott, egyszer pedig pontozással győzött.

 
 A király visszatért! McGregor óriási KO-val győzött az 1. menetben

„A UFC ugyan oszthat öveket más harcosoknak, ösztönözve őket, hogy átvegyék a bajnokok bajnoka státuszomat, de több súlycsoportban kiütéses győzelmet nem adhatnak” – mondta McGregor, aki még 2016-ban a UFC első olyan világbajnoka lett Eddie Álvarez legyőzésével, aki egyszerre két súlycsoportban is birtokolta a vb-övet, könnyűsúlyban és pehelysúlyban is.  

McGregor a folytatásban még egyszer hangsúlyozta, hogy történelmet írt és beszélt hazájáról, valamint az ír emberekről is, hogy miattuk is fontos ez a győzelem.

Végül az ellenfelének is köszönetet mondott a meccsért: „Köszönöm, Donald! Nagyra értékellek, ki…ott nagy legenda vagy ebben a játékban.” 

 

ESPN MMA on Twitter

After his #UFC246 win, @TheNotoriousMMA was overwhelmed with emotion https://t.co/4O3GQFqe3m 

2020.05.24 16:20:37

Egyéb egyéni SZABÓ GÁBOR

Sokan a világhírű magyar vívás előfutárának tartották, stílusa az aktív védelemre épült.

2020.05.24 20:53:59

Egyéb egyéni THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Át kellene gondolni a rendezéssel kapcsolatos terveket.

2020.05.23 20:51:40

Egyéb egyéni KOVÁCS ERIKA

A sportállamtitkár úgy véli, legalább egy év szükséges ahhoz, hogy a sport gazdasági helyzete is stabilizálódjon.