Torna: a női válogatott bejutott a döntőbe az Eb-n

KOVÁCS ERIKAKOVÁCS ERIKA
Vágólapra másolva!
2018.08.02. 22:47
Bejutott a legjobb nyolc közé, vagyis a csapatdöntőben folytatja a magyar női tornászválogatott, Dévai Boglárka ugrásban finalista.

És megcsinálták!

Hogy a női tornászválogatott igazi csapat, az utóbbi évek legösszetartóbb együttese, már néhány hete a budapesti Tornacsarnokban megrendezett szerbajnokságon is bebizonyosodott, pedig akkor voltaképpen egymás ellen küzdöttek a lányok – a klubjuknak szerezték az érmeket és a pontokat, ennek ellenére egymást biztatták folyamatosan, és egy-egy jól sikerült gyakorlat után nemcsak a „kivitelező" örült, hanem a társak is.

A Böczögő Dorina, Dévai Boglárka, Fehér Nóra, Makra Noémi, Péter Sára összetételű együttes úgy vágott neki a glasgow-i Európa-bajnokságnak, hogy egyértelműen a legjobb nyolc közé, vagyis a csapatdöntőbe jutást tűzték ki célul, s tették ezt úgy, hogy a jelenkor legjobb és legeredményesebb tornásza, Kovács Zsófia sérüléssel küzd, így ő nem is utazhatott.

Akik viszont utaztak, alaposan kitettek magukért!

A lányok felemás korláton kezdtek, s egyedül ezen a szeren nem értek oda a legjobb nyolc közé, hiszen kilencedikek lettek, innentől viszont nem volt megállás, amikor pedig a következő szeren, vagyis gerendán is jól muzsikáltak, sejteni lehetett, hogy elérik a céljukat a mieink.

„Mindenki jól tornázott, a talajon volt egyetlen kilépés, de én nem is emlékszem olyanra, hogy ennyire jól teljesítsen minden csapattag – lelkendezett Altorjai Sándor, a Magyar Tornaszövetség főtitkára. – Pedig a verseny előtt azért volt némi félsz a lányokban, a két fiatalban, Fehér Nórában és Péter Sárában még inkább, hiszen belülről fekete a csarnok, csak a spotlámpák világítják meg a pódiumot, így meg elég nehéz tájékozódni. Persze, ez másoknak is nehézséget okozott, sehol máshol nincs ilyen csarnok a világon, örülök, hogy a lányok vették ezt az akadályt. És amit pedig Dévai Boglárka művelt...!”

Hogy a szombathelyi tornász kiváló ugrásban, azt már jó ideje tudjuk, tavaly például a harmadik helyen végzett a kolozsvári Európa-bajnokságon – csütörtökön Glasgow-ban pedig olyat ugrott a selejtezőkben, ami egyenesen a szerenkénti fináléba repítette, ráadásul az első helyen!

EURÓPA-BAJNOKSÁG, GLASGOW
Csapat. Selejtező. Nők:
1. Franciaország 164.063, 2. Oroszország 161.462, 3. Belgium 159.331, ...6. Magyarország (Böczögő Dorina, Dévai Boglárka, Fehér Nóra, Makra Noémi, Péter Sára) 154.130 – a magyar csapat bejutott a döntőbe. Egyéni. Selejtező. Ugrás: 1. Dévai Boglárka (magyar) 14.616, 2. Devillard (francia) 14.183, 3. Melnyikova (orosz) 14.166

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik