Teke-vb: Kiss elődöntős, a rég kieső Tímár összetettben vezet

Sz. G.Sz. G.
Vágólapra másolva!
2016.05.27. 23:56
Pénteken a férfi és női nyolcaddöntő, illetve negyeddöntő párharcait rendezték meg a novigradi teke-világbajnokságon, és a nap elején dobódeszkára álló hat magyar közül csak Kiss Norbert lesz érdekelve a szombati elődöntőben.

A hatszoros világbajnok Kiss Norbert a négy játszma közül úgy nyert meg hármat Milos Szimijonovics ellen a negyeddöntőben, hogy az összfát tekintve 18-cal elmaradt (634:652) a szerbtől. Az itthon egyeduralkodó, négyszeres BL-győztes Szegedi TE klasszisa szombaton éppen klubtársa, a szerb Igor Kovacsics ellen elődöntőzik, aki vezeti a rangsort összetettben.Kiss Norbert a négy játszma közül úgy nyert meg hármat Milos Szimijonovics ellen a negyeddöntőben, hogy az összfát tekintve 18-cal elmaradt (634:652) a szerbtől. Az itthon egyeduralkodó, négyszeres BL-győztes Szegedi TE klasszisa szombaton éppen klubtársa, a szerb Igor Kovacsics ellen elődöntőzik, aki vezeti a rangsort összetettben.

A 2014-ben két ezüstéremmel gazdagodó Méhész Anita megint lemondhat az aranyról, nyolc fán múlt a továbbjutása az elődöntőbe.

A nőknél a rég kieső, de a klasszikus egyéni hétfői selejtezőjében fantasztikusan teljesítő (653 fa) és a sprint első fordulójában is kiválóan játszó (de kikapó) Tímár Edina áll az élen. A szombati elődöntőben három olyan rivális szerepel, aki összetettben is versenyben van, de gyakorlatilag csak a horvát Ines Maricicnak van esélye (neki sem sok), hogy letaszítsa Tímárt az első helyről.

(Az összetettbe a játékosok klasszikus egyéniben és sprintben elért legjobb eredményét számítják be – fontos: az erősorrendet is figyelembe véve sprintben országonként legfeljebb három versenyző indulhat, klasszikus egyéniben pedig hat.)

EGYÉNI VILÁGBAJNOKSÁG, NOVIGRAD
Klasszikus egyéni (120 vegyes dobás)
Nyolcaddöntő. Férfiak:
Rathmayer (osztrák)–Karsai László 3:1, Kiss Norbert–Svoboda (cseh) 4:0, Kiss Tamás–Konopka (lengyel) 2:2 (összfa: 672:664), Marinovic (horvát)–Nemes Attila 2:2 (640:619). Nők: Beisser (német)–Fegyveres Petra 2.5–1.5, Méhész Anita–Barac (szerb) 2:2 (összfa: 634:613)
Negyeddöntő. Férfiak: Kiss Norbert–Szimijonovics (szerb) 3:1, Marinovic–Kiss Tamás 3.5:0.5. Nők: Maricic (horvát)–Méhész 2:2 (613: 605)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik