Kamion Eb: Kiss Norbert tarolt vasárnap Zolderben

Vágólapra másolva!
2023.09.10. 19:18
null
Kiss Norbi remekül versenyzett Zolderben (Fotó: Révész Racing)
A felemás szombati nap után tökéletes vasárnapot zárt Kiss Norbert a kamion Európa-bajnokság zolderi fordulójában – az időmérő edzésen is a leggyorsabb volt, és mindkét futamot megnyerte.

 

Igazi harc csak a második helyért zajlott vasárnap Zolderben, ugyanis a négyszeres Európa-bajnok Kiss Norbert előbb megszerezte az első rajtkockát, majd miután remekül elkapta a rajtot a hétvége harmadik viadalán, két kör alatt két másodperces előnyt szerzett, féltávnál pedig már nem is igen látták a kamionja hátulját az ellenfelek. Az egy nappal korábbihoz hasonlóan ezúttal is félbe kellett szakítani a futamot piros zászlóval, miután Luis Recuenco autója kigyulladt, de mivel mindez a kilencedik körben történt, teljes pontokat osztottak.

A fordított rajtrácsos versenyen a nyolcadik helyről indult Kiss, aki egymás után utasította maga mögé az ellenfeleket, és az utolsó köröket már egyedül autózva tette meg az élen.

„Nagyon jó versenyek voltak, az elsőn jó rajt után a saját tempómat autózva nyertem, a másodikon pedig mivel jó volt a tempónk, igyekeztem a lassítóknál minél később fékezni – mondta Kiss. – Nehezítette a helyzetet, hogy nagyon meleg volt a fülkében, az előttem haladók pedig sok port vertek fel, ami rontotta a kilátást. De így is nyertünk, amiért nagy köszönettel tartozom a csapatnak, hiszen tökéletes autót készítettek fel számomra.”

Kiss Norbert a vasárnapi két győzelemmel tovább növelte előnyét az összetettben – két fordulóval az Európa-bajnokság vége előtt már 70 ponttal vezet.

KAMION EB, 6. FORDULÓ, ZOLDER
3. verseny: 1. Kiss Norbert (magyar, MAN) 17:45.742, 2. Lenz (német, MAN) 6.032 másodperc hátrány, 3. Hahn (német, Iveco) 6.662 mp h. 4. verseny: 1. Kiss Norbert 24:02.135, 2. Hahn 2.133 mp h., 3. Rodrigues (portugál, MAN) 6.068 mp h.

Az Eb állása: 1. Kiss Norbert 306 pont, 2. Hahn 236, 3. Lenz 209

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik