TE: megújulásra számíthat a sport és tudomány fellegvára

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2015.11.27. 11:43
Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára szerint a Testnevelési Egyetemként megújulásra, támogatásra számíthat.

Az államtitkár erről azon az egész napos konferencián beszélt, amelyet a Magyar Tudomány Ünnepe és a Testnevelési Egyetem fennállásának 90. évfordulója alkalmából rendeznek pénteken.

„Erősödőben a magyar sportdiplomácia, új ösztöndíjak, programok, korszerű és biztonságos létesítmények, rangos nemzetközi világesemények sora jelzi, jó úton halad a magyar sport" – mondta.

Szabó Tünde az Emmi közleménye szerint. Az államtitkár kiemelte: 2014 szeptembere óta önálló egyetemként működik a magyar sport egyik bástyája, tartóoszlopa, az az intézményt, amely az egykori és a leendő olimpikonok, világbajnokok, szakedzők, pedagógusok alma matere.

„Remélt jövőnk egy egészséges, fizikailag és mentálisan teherbíró társadalom, ahol minél többen és minél többször osztoznak a testmozgás és a közösségi sportolás önfejlesztő és közösségformáló örömében. Ahogy az intézményalapító egykori vallás és közoktatási miniszter, gróf Klebelsberg Kunó óhajtotta: egy erősebb és egészségesebb magyar nemzet" – hangsúlyozta Szabó Tünde.

Az államtitkár emlékeztetett: a magyar kormány továbbra is prioritásként kezeli a sport támogatását, ezzel több évtizedes adósságot, mulasztást orvosol.

A tanácskozáson a sporttal összefüggő aktuális egészségügyi, gazdasági, társadalmi témákkal kapcsolatban hallgathatnak előadást a résztvevők.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik