Sznúker: Trump esélyt sem adott O'Sullivannek a döntőben

Vágólapra másolva!
2019.01.20. 22:57
null
Judd Trump legyőzte Ronnie O'Sullivant a döntőben (Fotó: Getty Images)
Judd Trump nyerte a sznúker Mesterek Tornáját, miután a vasárnapi fináléban 10–4-re legyőzte Ronnie O'Sullivant a londoni Alexandra Palace-ban. Ez a verseny a világbajnokság után az egyik legrangosabb torna, bár nem pontszerző. Trump először nyerte meg a Mesterek Tornáját, O'Sullivan korábban hétszer.

 

A bristoli sznúkeres útja a lehető legnehezebb volt a fináléig: Kyren Wilson, a világelső Mark Selby és Neil Robertson sem tudta megállítani, a döntőben pedig domináns játékot nyújtva győzte le 10–4-re minden idők egyik legjobbját, Ronnie O'Sullivant. A 43 éves angolnak 2006 óta ez volt a legsúlyosabb finálébeli veresége (akkor John Higgins verte meg 9–2-re).

Trump rendkívül magabiztosan játszott, 4–0-ra és 7–1-re is vezetett már. O'Sullivan az esti szakaszban magára talált kicsit, de csak kozmetikázni tudta az eredményt. A 11. frémben ő lökte a döntő első százas brékjét (114), majd egy frémmel később még közelebb zárkózhatott volna, de elrontott egy feketét, Trump pedig büntetett, így az utolsó szünetben 9–3-as előnye volt. Erre jött egy újabb százas brék O'Sullivantől (karrierje 991. százasa), de a 14. frémet behúzta a 29 éves bristoli, így megnyerte a döntőt, és felkerült a neve a híres Paul Hunter-trófeára.

Trump először nyerte meg a Mesterek Tornáját, amiért karrierje eddigi legnagyobb pénzdíja (200 ezer font) is járt. „Régóta vártam erre a sikerre. Hét vagy nyolc éve nem nyertem nagy tornát” – utalt a BBC-nek a 2011-es UK Championship-sikerre Judd Trump a finálé után.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik