Sportpénzek: Babos Tímea előzi Hosszú Katinkát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.12. 09:50
null
Babos Tímeának (jobbra; mellette Kristina Mladenovic) 31.2 millió forintot hozott az idei wimbledoni második hely (Fotó: Reuters)
A Magyar Nemzet Online kimutatása szerint az idén a magyar sportolók közül eddig a teniszező Babos Tímea gyűjtötte össze a legtöbb pénzt (470 168 dollárt, átszámítva több mint 115 millió forintot) azokban a sportágakban, amelyek hivatalos pénzdíjai nyomon követhetők.

 

A rangsor első öt helyén a teniszező Babos Tímea (115.661 millió forint), az úszó Hosszú Katinka (95.694), a szintén úszó Gyurta Dániel (52.767), a teniszező Fucsovics Márton (21.655) és a kalapácsvető Pars Krisztián (17.835) található.

A sorrend ugyanakkor nem tekinthető véglegesnek, hiszen Hosszú és Gyurta decemberben a dohai világbajnokságon még tehet a kasszába.

Az idei wimbledoni bajnokság női párosában – a francia Kristina Mladenovic oldalán – döntőt játszó Babos az úszó Hosszúhoz hasonlóan ebben az évben lépte át az egymillió dolláros összkeresetet.

Az mno.hu megjegyzi: összeállításában kizárólag a hivatalos pénzdíjakat veszi górcső alá, az egyébként sem nyilvános fizetéseket nem.

A portál ugyanakkor említést tesz a Blikk korábbi – nem megerősített, de nem is cáfolt – értesülésére, amely szerint a legjobban kereső magyar sportoló a kínai Csangcsun Jataj labdarúgócsapatánál szereplő Huszti Szabolcs, aki évi 4 millió eurót (1.2 milliárd forint) kap.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik