HIRDETÉS
HIRDETÉS
P. A. 2018.02.12 15:57 Frissítve: 2018.02.12 17:04

Sportlövészet: hatalmas mezőny, érmes remények a győri Eb-n

Hat-nyolc érmet vár a magyar csapattól a jövő heti győri 10 méteres Európa-bajnokságon Győrik Csaba szövetségi kapitány. A viadalra rekordszámú nevezés érkezett.

HIRDETÉS
Szabó Tünde elismerte Sinka László főtitkár és a Magyar Sportlövők Szövetsége munkáját (Fotó: Földi Imre)

A Magyar Sportlövők Szövetségének vezetői hétfőn sajtótájékoztatón számoltak be a február 19. és 25. között Győrben rendezendő légfegyveres Európa-bajnokság előkészületeiről, valamint a magyar válogatott felkészüléséről és célkitűzéseiről.

Győrik Csaba szövetségi kapitány elmondta, a hazai rendezésű viadalon maximális létszámú csapat, azaz szakáganként három-három versenyző képviseli a magyar színeket.

A felnőtt- és juniorversenyzőktől összesen hat-nyolc érmet várok, az Európa-bajnokságot megelőző ifjúsági olimpiai kvalifikációs versenyben pedig az a cél, hogy a Pekler Zalán által már kivívott indulási jog mellé még egy kvótát szerezzünk a Buenos Aires-i nyári ifjúsági olimpiára" – fogalmazta meg a hivatalos célkitűzést Győrik Csaba.

A kapitány hozzátette: elsősorban a válogatott fiatal versenyzőitől, a hónapok óta kiemelkedően teljesítő puskás Péni Istvántól és a pisztolyos reménység Major Veronikától vár kimagasló eredményt, mindkét sportoló először versenyez légfegyveres Európa-bajnokságon a felnőttmezőnyben. Major egyébiránt rendkívül feszes programot bonyolít majd le Győrben, a futócéllövészetben háromszoros junior világbajnok lövő eredeti szakágában is továbbversenyez.

A korábban a világversenyeken éremhalmozó férfi futócéllövő csapat újra szép eredményre lehet képes, ahogyan nem lenne meglepetés a légpisztolyban új erőre kapó Csonka Zsófia döntőbe jutása sem, a juniorok között pedig a nagyon erős férfi puskás csapattól várunk sokat" – tette hozzá Győrik.

Sinka László, a szövetség főtitkára, az Eb szervezőbizottságának elnöke kiemelte: a kontinenstornán európai rekordot jelentő 48 ország versenyzője indul, hétfőig 685 lövő nevezett a viadalra – a jelentős létszámú, a sportág számos nagy bajnokát a soraiban tudó mezőny tehát garantálva van. A lebonyolítással kapcsolatban elmondta: az alapversenyeket az Audi Arénában, a döntőket a Magvassy Mihály Sportcsarnokban rendezik meg.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár hangsúlyozta, hatalmas és kiemelkedő munkát végez a Magyar Sportlövők Szövetsége. A sportvezető felidézte: a két évvel ezelőtt ugyancsak Győrben rendezett 10 méteres Európa-bajnokságon személyesen is megtapasztalta, milyen fantasztikus eseményt szerveztek, amelynek sikere eredményeként nyerhette el újra Magyarország a rendezés jogát. Szabó Tünde hangsúlyozta, a tavalyi 113 magyarországi nemzetközi verseny mellett idén is kiemelt jelentőségűek a hazai viadalok, így a légfegyveres Eb is, amelyet a kormány 100 millió forinttal támogatott.

A sajtótájékoztatón a sportolókat képviselő Csonka Zsófia emlékeztetett: a két évvel ezelőtti, olimpiai kvótaszerző Európa-bajnokság rendkívül jól sikerült a magyar csapatnak.

Nagyon erős hazai csapat lép lőállásba a jövő heti Eb-n is, amelyben több generáció tagjai tanulnak egymástól és fejlődnek együtt folyamatosan – és állnak majd, reményeim szerint, hazai közönség előtt egymás mellett a dobogón" – mondta a 2015-ben sportpisztolyban Európa-bajnok Csonka, aki bevallása szerint hosszú idő után újra rendkívül motiváltan készül egy légfegyveres viadalra.

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.08.12 10:57:59

Egyéb egyéni THURY GÁBOR

Példaértékű hitét, kitartását a Küldetés című filmből ismerhettük meg.

2018.08.14 19:49:15

Egyéb egyéni M. G.

Az új-zélandi ritmikus gimnasztikázó, Katherine Paton működő vese nélkül is folytatta élsportolói karrierjét.

2018.08.08 23:44:25

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. A szaunáról szintén órákat tudnék mesélni, például próbáljon meg valaki ugrókötelezni nyolcvan fokban…

2018.08.08 16:09:51

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Legyél te is sportújságíró, tanulj nálunk a legjobbaktól! A TE és az MSÚSZ közös képzése az NS kiadójának közreműködésével.

2018.08.05 23:51:46

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. A sportelit legjobbjai csak a szó fizikai értelmében (rágás, nyelés, emésztés) esznek, egyébként pedig táplálkoznak. Ráadásul csak kevéssé bízva a természet, a test erejében, még ki is egészítik a táplálkozásukat.

HIRDETÉS
HIRDETÉS