nemzetisport.hu 2019.05.21 09:32 Frissítve: 2019.05.21 10:05

Rg Eb: „Rettentően büszke vagyok” – boldogan jött haza a magyar csapat

Mint arról beszámoltunk, jól szerepelt a magyar ritmikusgimnasztika-válogatott a 2019-es Európa-bajnokságon: a nemzetek közötti csapatversenyben megszerezte a 10. helyet, Pigniczki Fanni a legjobb három szerrel számított összetett eredmény alapján pedig kivívta a szereplés jogát Magyarországnak a 2020-as Eb-n, mely plusz egy kijutási lehetőséget biztosít egy európai tornásznak a tokiói olimpiára.

 

 

ÍGY JUTHATNAK KI AZ EGYÉNI RG-SEK AZ OLIMPIÁRA 
Vb 2019 (16 kvóta): 16 hely elérhető (nyílt minden kontinens versenyzőinek; az összetett döntő első 16 helyezettje jut ki)  
Vk-sorozat 2020 (3): 3 hely elérhető (nyílt minden kontinens versenyzőinek, a 3 legjobb összetett eredmény alapján)
Kontinensviadalok 2020-ban (5): 1–1–1–1–1 hely elérhető Európának, Ázsiának, Amerikának, Afrikának és Óceániának (az összetettben legjobb, még nem kvalifikált versenyző kapja; olyan országból, amely még nem szerzett addig kvótát)  
Házigazda helye (1): 1 automatikus hely Japánnak 
 Szabadkártya (1): 1 hely, kis olimpiai küldöttségnek ítélik oda

„Nagyon elégedett vagyok a lányokkal. Három kitűzött célunk volt a megméretés előtt. Az első, hogy az úgynevezett team versenyben bekerüljünk a legjobb tizenkettő közé. Ez sikerült, hiszen tizedikként zártuk a viadalt. A második, hogy Pigniczki Fanni a legjobb huszonnégybe jusson. Itt ki kell emelnem, hogy rettentően büszke vagyok rá, nagyon kiegyensúlyozott, koncentrált formát hozott az egész Eb alatt, ennek pedig meglett az eredménye, hiszen a 18. helyen zárt. A harmadik pedig a junior együttes kéziszercsapat, ugyanis a lányok remekül kezdték a szezont, éremesélyesként érkeztek Bakiba. Végül hibáztak, de emiatt nem lehet rájuk haragudni. Két hónap múlva világbajnokság, ott bizonyíthatják rátermettségüket. Mindent egybevéve boldogan jött haza a magyar csapat az Eb-ről” – vonta meg a kontinensbajnokság mérlegét Deutsch-Lazsányi Erika, az MRGSZ technikai bizottságának elnöke.

„A mostani Eb nagyon nehéz verseny volt, mert kivételesen erős mezőny jött össze, ezzel együtt úgy érzem, sikerült helytállnom. Jó volt a felkészülés, fizikai és mentális értelemben is. Ez utóbbi különösen lényeges volt, igyekeztem nagyon koncentráltan, összpontosítva versenyezni. Boldog vagyok a három 18 pont fölötti gyakorlatom miatt. Amit külön kiemelnék, az a buzogány, ugyanis életemben most először sikerült 18 pont fölé mennem” – vélekedett Pigniczki Fanni.

2020.05.27 18:04:19

Egyéb egyéni N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Faragó Tamás lénye, megjelenése, lázadást, nonkonformitást is sugalló intelligenciája ama hazugságra telepített kor félelem nélkül való tagadása volt. Meg a magyar vízilabda örök jelképe.

2020.05.24 16:20:37

Egyéb egyéni SZABÓ GÁBOR

Sokan a világhírű magyar vívás előfutárának tartották, stílusa az aktív védelemre épült.

2020.05.24 20:53:59

Egyéb egyéni THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Át kellene gondolni a rendezéssel kapcsolatos terveket.

2020.05.23 20:51:40

Egyéb egyéni KOVÁCS ERIKA

A sportállamtitkár úgy véli, legalább egy év szükséges ahhoz, hogy a sport gazdasági helyzete is stabilizálódjon.