HIRDETÉS
HIRDETÉS
MTI 2018.07.13 17:32 Frissítve: 2018.07.13 18:21

Öttusa Eb: Kasza Róbert nem indul Székesfehérváron

Húsz ország több mint száz versenyzője nevezett a keddtől július 23-ig tartó székesfehérvári öttusa Európa-bajnokságra, melyen sérülés miatt nem vesz részt Kasza Róbert, a magyar válogatott rutinos és egyébként éremesélyes tagja.  

HIRDETÉS

 

Az esemény pénteki sajtótájékoztatóján Mészáros Attila, a város sportért felelős alpolgármestere arról beszélt, hogy Székesfehérvár és az öttusa összefonódott, a város a sportág egyik bázisa.

Nemcsak eredményekben, hanem rendezésben is kiemelkedőt nyújtunk" – mondta, hozzátéve, az Eb-n új versenyhelyszínt avatnak: a vívásra a Széna téri általános iskola udvarán lévő csarnokban kerül sor.

Bretz Gyula, a szövetség elnöke emlékeztetett: Székesfehérvár tavaly olyan magas szintű junior-világbajnokságot rendezett, hogy a nemzetközi szövetség a legjobban szervezett 2017-es világversenynek nyilvánította. Az elnök közölte, biztos benne, hogy a házigazdák ezúttal is tartják a színvonalat.

A női szakágat sok sérülés, betegség sújtotta az idényben, de a felkészülés végére mindenki jó állapotba került" – mondta Kállai Ákos, a női válogatott szövetségi kapitánya. A szakvezető kifejtette, a három kiemelt versenyző, a rutinos Kovács Sarolta, Földházi Zsófia és Alekszejev Tamara mellett a hagyományos egyéni és csapatversenyben Réti Kamillának ad szereplési lehetőséget.

A váltóban két fiatalnak, Gulyás Michelle-nek és Kalincsák Eszternek szavaz bizalmat. A vegyes váltóban a már többször bizonyító és a tavaszi kecskeméti világkupán aranyérmes Kovács Sarolta, Demeter Bence páros képviseli a magyar színeket.

Martinek János férfikapitány távollétében Kállai Ákos adott választ az MTI-nek arra a kérdésre, hogy Kasza Róbert neve miért hiányzik az indulói listáról, holott ő az előzetes tájékoztatásban még biztos résztvevőnek számított.

Kasza Róbert combhajlítóizom-húzódása miatt, elővigyázatosságból kihagyja az Eb-t, és a szeptemberi, mexikói világbajnokságra készül. Most a sok kihagyás miatt kockázatos lenne az indulása" – jelentette ki. A hagyományos egyéni és csapatversenyre Demeter Bencét, Marosi Ádámot, Regős Gergelyt és Bereczki Richárdot nevezték, a férfiváltóban pedig Szép Balázs és Fröhlich Tamás Bence indul.

Kármán Sándor, a szövetség versenyigazgatója arról beszélt, hogy a jövő évi budapesti világbajnokságra készülve lövészetből és futásból álló laser-run-futamokat is rendeznek, melyek válogatónak számítanak az idei laser-run-vb-re.

A Nu Skin Eb első két napján, kedden és szerdán a női és a férfi váltót rendezik, csütörtökön és pénteken a női és férfi hagyományos verseny selejtezőjére, szombaton és vasárnap pedig a döntőkre kerül sor. A program 23-án a vegyes váltóval ér véget. A Széna téri csarnok mellett a Csitáry G. Emil Uszodában, valamint a Bregyó Szabadidő Központban zajlanak majd a versenyszámok.

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.07.13 15:06:14

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Varga Roli, Szász Kitti és Kálnoki-Kis Dávid megmutatta az övét és leesett az állunk! (X)

2018.07.13 14:02:59

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Az idei nemzetközi eredmények alapján a magyarok közül öten is a világ élmezőnyéhez tartoznak.

2018.07.12 15:53:55

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Több mint harminc sportág közül lehet választani a legsportosabb nyári fesztiválon.

2018.07.05 21:35:51

Egyéb egyéni GALAMBOS DÁNIEL, TUMBÁSZ HÉDI (fotó)

Juhász Adrián besegít a családi gazdaságba, míg a szabadidejét igyekszik kislányával, Dézivel tölteni.

2018.07.02 00:25:56

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL A megalomániával az a baj, hogy önmozgása van. Ha a pénz, tehát az üzlet szempontjai vezérlik, esély sincs a megálljra. A futball a legjobb példa rá.

HIRDETÉS
HIRDETÉS