HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.06.13 22:44 Frissítve: 2018.06.13 23:54

NS: oroszországi helyzetjelentés, interjú Varga Dániellel – csütörtök

A Nemzeti Sport csütörtöki számából ajánljuk.

HIRDETÉS

 

Az orosz–szaúd-arábiai meccsel csütörtökön elkezdődik a 21. labdarúgó-világbajnokság. Lapunk három munkatársa már Oroszországban van, egyikük Szocsiból, másik kettejük pedig Moszkvából számolt be a torna előtti történésekről. Szeli Mátyás emellett a fővárosban tett egy sétát is, s azt látta, egyre több a külföldi drukker, miközben a munkások még több helyszínen javában dolgoznak, hogy a kezdésre minden rendben legyen. Ilku Miklós az ideiglenesen Moszkvába telepített FIFA-futballmúzeumot kereste fel.

Nem született meglepetés a 2026-os világbajnokság helyszínéről döntő voksoláson: az amerikai, kanadai, mexikói közös pályázat fölényesen nyert Marokkó ellen. Így tehát nyolc év múlva a sportág gálája visszatér az észak-amerikai földrészre. Magyar részről ugyan Vági Márton MLSZ-főtitkár nyomta meg a szavazáskor a gombot, de természetesen ott volt a FIFA moszkvai kongresszusán a hazai szövetség elnöke, a nemzetközi szövetség alelnöke, Csányi Sándor is, aki exkluzív interjút adott lapunknak.

Noha kikapott a magyar férfi-kézilabda-válogatott a vb-selejtező visszavágóján Veszprémben Szlovéniától, összesítésben mégis jobbnak bizonyult riválisánál, s ott lehet a jövő évi világbajnokságon. A mérkőzést követően interjút kértünk Ljubomir Vranjes szövetségi kapitánytól, aki többek között arról is beszélt, hogy milyen problémákkal küzdöttek már a meccs első félidejében, és azt is elmondta, szerinte kik vállaltak főszerepet a bravúros továbbjutásból.

Befejezi pályafutását a magyar vízilabdázás egyik ikonja, Varga Dániel. Az olimpiai és világbajnok ebből az alkalomból nyilatkozott a Nemzeti Sportnak. A pályafutását a Ferencvárosban bajnoki aranyéremmel záró 35 éves pólós úgy érezte, játékosként már nincs igazi motivációja, a sportágtól azonban nem akar elszakadni, sőt trénerként is nagy tervei vannak. Hogy milyen emlékekkel zárja le a játékoskarrierjét, s hol kezdi edzői pályáját, kiderül írásunkból.

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.08.12 10:57:59

Egyéb egyéni THURY GÁBOR

Példaértékű hitét, kitartását a Küldetés című filmből ismerhettük meg.

2018.08.14 19:49:15

Egyéb egyéni M. G.

Az új-zélandi ritmikus gimnasztikázó, Katherine Paton működő vese nélkül is folytatta élsportolói karrierjét.

2018.08.08 23:44:25

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. A szaunáról szintén órákat tudnék mesélni, például próbáljon meg valaki ugrókötelezni nyolcvan fokban…

2018.08.08 16:09:51

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Legyél te is sportújságíró, tanulj nálunk a legjobbaktól! A TE és az MSÚSZ közös képzése az NS kiadójának közreműködésével.

2018.08.05 23:51:46

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. A sportelit legjobbjai csak a szó fizikai értelmében (rágás, nyelés, emésztés) esznek, egyébként pedig táplálkoznak. Ráadásul csak kevéssé bízva a természet, a test erejében, még ki is egészítik a táplálkozásukat.

HIRDETÉS
HIRDETÉS