HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.06.13 22:44 Frissítve: 2018.06.13 23:54

NS: oroszországi helyzetjelentés, interjú Varga Dániellel – csütörtök

A Nemzeti Sport csütörtöki számából ajánljuk.

HIRDETÉS

 

Az orosz–szaúd-arábiai meccsel csütörtökön elkezdődik a 21. labdarúgó-világbajnokság. Lapunk három munkatársa már Oroszországban van, egyikük Szocsiból, másik kettejük pedig Moszkvából számolt be a torna előtti történésekről. Szeli Mátyás emellett a fővárosban tett egy sétát is, s azt látta, egyre több a külföldi drukker, miközben a munkások még több helyszínen javában dolgoznak, hogy a kezdésre minden rendben legyen. Ilku Miklós az ideiglenesen Moszkvába telepített FIFA-futballmúzeumot kereste fel.

Nem született meglepetés a 2026-os világbajnokság helyszínéről döntő voksoláson: az amerikai, kanadai, mexikói közös pályázat fölényesen nyert Marokkó ellen. Így tehát nyolc év múlva a sportág gálája visszatér az észak-amerikai földrészre. Magyar részről ugyan Vági Márton MLSZ-főtitkár nyomta meg a szavazáskor a gombot, de természetesen ott volt a FIFA moszkvai kongresszusán a hazai szövetség elnöke, a nemzetközi szövetség alelnöke, Csányi Sándor is, aki exkluzív interjút adott lapunknak.

Noha kikapott a magyar férfi-kézilabda-válogatott a vb-selejtező visszavágóján Veszprémben Szlovéniától, összesítésben mégis jobbnak bizonyult riválisánál, s ott lehet a jövő évi világbajnokságon. A mérkőzést követően interjút kértünk Ljubomir Vranjes szövetségi kapitánytól, aki többek között arról is beszélt, hogy milyen problémákkal küzdöttek már a meccs első félidejében, és azt is elmondta, szerinte kik vállaltak főszerepet a bravúros továbbjutásból.

Befejezi pályafutását a magyar vízilabdázás egyik ikonja, Varga Dániel. Az olimpiai és világbajnok ebből az alkalomból nyilatkozott a Nemzeti Sportnak. A pályafutását a Ferencvárosban bajnoki aranyéremmel záró 35 éves pólós úgy érezte, játékosként már nincs igazi motivációja, a sportágtól azonban nem akar elszakadni, sőt trénerként is nagy tervei vannak. Hogy milyen emlékekkel zárja le a játékoskarrierjét, s hol kezdi edzői pályáját, kiderül írásunkból.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.10.18 23:03:24

Egyéb egyéni BOBORY BALÁZS

NS-VÉLEMÉNY. Tokióban, Párizsban megkaphatjuk a bizonyítékot is.

2018.10.17 23:08:43

Egyéb egyéni CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Ideális körülmények között a sportpszichológusnak itt már vastagon benne kellene lennie a történetben. Leginkább azzal, hogy tudatosítsa a sportolóban: a sérüléssel és fájdalommal kapcsolatos érzései, gondolatai teljesen normálisak, a sikeres rehabilitáció részét képezik. Hasonló asszisztenciában azonban egyelőre kevesen részesülnek.

2018.10.17 00:00:47

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Nyilván sporteseményen önként munkálkodni más tétel, mintmondjuk százhetven éve, 1848-ban a haza hívására – »Kossuth Lajos azt üzente...« – magunktól bevonulni a honvédség lobogója alá.

2018.10.17 13:34:33

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Negyvenkilencedik alkalommal adták át az Élen a sportban, élen a tanulásban kitüntető címet az iskolában és a versenypályán egyaránt kiemelkedően teljesítő fővárosi fiataloknak. A díj üzenete az évek során nem változott: az iskola és versenysport összehangolása a diákok, az edzők, a szülők és a tanárok számára egyaránt fontos feladat. Jövőre a jubileumi dijátadó egybeesik majd a Budapest, Európa sportfővárosa programsorozatával.

2018.10.15 23:42:43

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. A búcsú ne feltétlenül szép legyen, inkább – megnyugtató. Mert a virágcsokrokkal, a vázákkal, a névre szóló mezekkel tele a padlás, a lelátóról érkező vastaps is megszokott, ám az már kevésbé, hogy az egykori klasszis valóban érezze a törődést, a megbecsülést.

HIRDETÉS
HIRDETÉS