HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.06.13 22:44 Frissítve: 2018.06.13 23:54

NS: oroszországi helyzetjelentés, interjú Varga Dániellel – csütörtök

A Nemzeti Sport csütörtöki számából ajánljuk.

HIRDETÉS

 

Az orosz–szaúd-arábiai meccsel csütörtökön elkezdődik a 21. labdarúgó-világbajnokság. Lapunk három munkatársa már Oroszországban van, egyikük Szocsiból, másik kettejük pedig Moszkvából számolt be a torna előtti történésekről. Szeli Mátyás emellett a fővárosban tett egy sétát is, s azt látta, egyre több a külföldi drukker, miközben a munkások még több helyszínen javában dolgoznak, hogy a kezdésre minden rendben legyen. Ilku Miklós az ideiglenesen Moszkvába telepített FIFA-futballmúzeumot kereste fel.

Nem született meglepetés a 2026-os világbajnokság helyszínéről döntő voksoláson: az amerikai, kanadai, mexikói közös pályázat fölényesen nyert Marokkó ellen. Így tehát nyolc év múlva a sportág gálája visszatér az észak-amerikai földrészre. Magyar részről ugyan Vági Márton MLSZ-főtitkár nyomta meg a szavazáskor a gombot, de természetesen ott volt a FIFA moszkvai kongresszusán a hazai szövetség elnöke, a nemzetközi szövetség alelnöke, Csányi Sándor is, aki exkluzív interjút adott lapunknak.

Noha kikapott a magyar férfi-kézilabda-válogatott a vb-selejtező visszavágóján Veszprémben Szlovéniától, összesítésben mégis jobbnak bizonyult riválisánál, s ott lehet a jövő évi világbajnokságon. A mérkőzést követően interjút kértünk Ljubomir Vranjes szövetségi kapitánytól, aki többek között arról is beszélt, hogy milyen problémákkal küzdöttek már a meccs első félidejében, és azt is elmondta, szerinte kik vállaltak főszerepet a bravúros továbbjutásból.

Befejezi pályafutását a magyar vízilabdázás egyik ikonja, Varga Dániel. Az olimpiai és világbajnok ebből az alkalomból nyilatkozott a Nemzeti Sportnak. A pályafutását a Ferencvárosban bajnoki aranyéremmel záró 35 éves pólós úgy érezte, játékosként már nincs igazi motivációja, a sportágtól azonban nem akar elszakadni, sőt trénerként is nagy tervei vannak. Hogy milyen emlékekkel zárja le a játékoskarrierjét, s hol kezdi edzői pályáját, kiderül írásunkból.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.12.19 09:31:20

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A Honvédelmi Sportszövetség Bátrak Ligája országos sport vetélkedője Egerben is nagy sikert aratott. (x)

2018.12.19 00:13:16

Egyéb egyéni MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. A legjobbak már főállású profik, sokan közülük legalább egymillió fontot keresnek évente. Elvágtuk a kocsmákhoz fűződő köldökzsinórt, a darts ma már major sport.

2018.12.18 11:44:50

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

„A helyes, pontos étkezés fontos eleme a siker felé vezető útnak.” (x)

2018.12.14 00:09:01

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. A tét, a kockázat felvállalása mutatta meg Panenka lelkierejét, szakmai nagyságát, s hozta meg hírnevét, mint ahogy Kariusnak is az lett a keresztje, hogy a fél világ látta a szerencsétlenkedését.

2018.12.13 12:24:34

Egyéb egyéni M. D.

Nem csak Phil Taylor hiányzik majd nagyon az Ally Pallyből • Új lebonyolítási rendszer, rekordszámú résztvevő.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS