NS Hosszabbítás: A futballozó tűzmadár

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.07. 17:22
A Nemzeti Sport szombati számában megjelenő Hosszabbítás-mellékletből ajánljuk:

Az egész úgy indult, hogy három apuka a korlátot támasztva nézte focizó fiait, és az akkor hat-hétéves lurkók igyekezetét, no meg ügyességét látva arra gondolt, nekirugaszkodik valami olyasminek, amire addig nem volt példa Magyarországon.Az egész úgy indult, hogy három apuka a korlátot támasztva nézte focizó fiait, és az akkor hat-hétéves lurkók igyekezetét, no meg ügyességét látva arra gondolt, nekirugaszkodik valami olyasminek, amire addig nem volt példa Magyarországon.

Alapítottak hát egy klubot.

„Korábban sok mindent tapasztaltunk a magyar pályákon, jót és rosszat egyaránt, bennünket az inspirált, hogy egy teljesen más úton induljunk el – avat be minket a kezdetekbe a három édesapa egyike, a székesfehérvári Főnix Gold FC szakmai vezetője, Szoboszlai Zsolt. – Próbáltunk és azóta is próbálunk valami mást tenni, mint a többiek. Nem tisztem megítélni, hogy ez jó vagy nem, de ha csak egy százalékkal hozzájárulunk ahhoz, hogy a magyar futball előrelépjen, már megérte."

Van az már két százalék is! A 42 esztendős szakember egy perc alatt végigpörgeti magában az elmúlt évtizedet: tizenhat játékost adtak az utánpótlás-válogatottaknak, valamint a különböző akadémiáknak, mi több, Csonka András, Bévárdi Zsombor és Adorján Gergő személyében három olyan labdarúgó is magára öltötte a piros-zöld szerelést, aki ma már valamelyik első osztályú klub keretéhez tartozik.

Hogy mekkora manapság a 2007-ben alapított műhely?
Miként tízszereződött meg tíz év alatt a létszám?
A kezdeti két csapatból hogyan vált mára tizenhat?
S melyik egyesületben játszik manapság a Főnix Gold FC-t alapító Bolla-, Molnár- és Szoboszlai-apuka fia?
Hogyan került Bolla Bendegúz a Sándor Károly Akadémiára, Molnár Dominik a Dinamo Zagreb akadémiájára, az U17-es válogatottat az Európa-bajnokságra kijuttató Szoboszlai Dominik pedig a Red Bull Salzburghoz?
És miért különleges az immár két székesfehérvári létesítményben, a Sóstó úti pályán és a Gombócleső utcai csarnokban folyó szakmai munka?

Ezekre a kérdésekre is választ talál a Nemzeti Sport szombaton megjelenő, Hosszabbítás című mellékletében.

És a Hosszabbításban még olvashat arról is, hogy...
...miként írt tündérmesét 2012-ben Londonban Risztov Éva?
...miért választott két deci fehérbort doppingszernek a nyolcvanas évek legjobb diszkoszvetője, Bugár Imre, aki ugyan a cseheknek nyerte az érmeket, de a mi világbajnokunk volt?
...miként gyűrte le a szegénység és a kilátástalanság után a daganatos betegséget is a DVTK rendkívül tehetséges labdarúgója, a már 15 évesen profi szerződést kapó Lakatos László?
...miért hagyott fel a teniszezéssel és vált befutott színésznővé a Csak színház és más semmi, illetve A mi kis falunk című televíziós sorozatokból országos ismertségre szert tevő Lovas Rozi?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik