Nemzetközösségi Játékok: nyolc kameruni sportoló eltűnt

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.04.11. 13:01
Nyolc kameruni sportoló eltűnt a Nemzetközösségi Játékokon a versenyzői faluból.  

Az afrikai küldöttség illetékesei előbb szerda reggel jelentették a hivatalos szerveknél, hogy nem találják öt sportolójukat, majd a nap folyamán további három versenyzőnek veszett nyoma. A queenslandi rendőrség reggel úgy reagált, hogy egyelőre nem tartozik rájuk az ügy, egészen addig, amíg az érintettek vízumai le nem járnak.

A játékok szervezői az ügy kirobbanását követő sajtótájékoztatójukon arra hívták fel valamennyi Ausztráliába érkezett sportoló figyelmét, hogy tartsák tiszteletben a szabályokat, s a vízumok érvényességét.

„Annyit mondanék csak, hogy amíg itt vannak, mindenki élvezze Ausztráliát, köztük a kameruniak és más sportolók is. Tartsák be a törvényeket, s tartsák észben, hogy ebben az ország milyen rendszer működik” – mondta Peter Beattie, a szervezőbizottság elnöke.

Ausztráliában szigorúak a külföldiekre vonatkozó szabályok, az egyik kormánytag már januárban felhívta a Nemzetközösségi Játékokra készülő versenyzők figyelmét, hogy kitoloncolják az országból azokat, akik a vízumuk lejárati idejét követően még ott tartózkodnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik