MOB: Borkai félti a szervezet függetlenségét és az olimpia pályázatunkat

Vágólapra másolva!
2016.12.16. 21:10
null
Borkai Zsoltot meglepte Deutsch Tamás lemondása (Fotó: Szabó Miklós)
Deutsch Tamás lemondó nyilatkozata után természetesen megkerestük Borkai Zsolt MOB-elnököt is, aki a Nemzeti Sportnak reagált az alelnök szavaira.

 


„Azért lepett meg Deutsch Tamás levele, mert a sporttörvény módosítása értelmében néhány nap múlva egyébként is megszűnt volna a MOB-tagsága és egyben a MOB alelnöki pozíciója, ugyanis négy tagozat, köztük a fogyatékosok sportjával foglalkozó is kiválik és köztestületté alakul. Természetesen tudomásul veszem a lemondását, és amellett, hogy megköszönöm a MOB-ban végzett eddigi munkáját, sok sikert kívánok neki a továbbiakra, hiszen a Magyar Paralimpiai Bizottság alelnökeként bizonyára rengeteg feladat vár rá.”

Persze nem lehet szó nélkül elmenni Deutsch Tamás lemondólevelének azon része mellett, mely szerint a MOB alapszabály-módosításának tervezete nem felel meg sem a sportolók, sem a sportszövetségek, sem a sport iránt érdeklődők elvárásainak és az állami sportirányítás elvárásai sem tükröződnek benne.

„Az alapszabály-módosítás tervezete tökéletesen megfelel a sporttörvénynek – mondta az elnök. – Tüzetesen átolvastam, és a korábbiakhoz képest csak annyi a változás, hogy a kiváló tagozatok köztestületté alakulásáról rendelkezik. A Magyar Olimpiai Bizottság egyébként is kizárólag a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak tartozik számadással, s úgy vélem, a túlzott állami és politikai befolyásoltság nemcsak a MOB autonómiáját veszélyezteti, hanem hatással lehet a 2024-es olimpiai pályázatunkra is, és biztos vagyok abban, hogy Magyarországon ezt senki sem akarja.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik