MOB: Borkai a Hosszú-ügyről és az ETO helyzetéről

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.01.26. 13:47
Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke a kisalfold.hu-nak adott hosszabb interjút, melyben többek között beszélt Hosszú Katinkáról, valamint a győri labdarúgócsapat helyzetéről.

Borkai szót ejtett az úszószövetség és Hosszú Katinka között kialakult nézeteltérésről, valamint megerősítette, hogy a közeljövőben le fog ülni Hosszúval, hogy tisztázzák a helyzetet, és mindenki számára megfelelő megoldást találjanak.

A Magyar Olimpiai Bizottság minden olyan feltétel biztosításában segít, melyre a versenyzőnek szüksége van – mondta Borkai Zsolt a kisalfold.hu-nak. – London előtt éppen Berki Krisztián jelezte, hogy speciális lovon kell kivívnia az indulás jogát, s mi ezt biztosítottuk a számára. Vásároltunk egy ugyanolyan sporteszközt, amelyet aztán a versenyen is használtak. A kért tudományos-technikai háttér is rendelkezésre áll, bárki élhet vele, hiszen ezen a területen is jelentős erőfeszítéseket tett a MOB, és igyekeznek a szövetségek is. Hozzáteszem, Katinka is leginkább azzal éri el eredményeit, hogy edzőjével, aki egyben a férje, nagyon jól egymásra találtak, tudják, hogy mi vezet a sikerekhez.”

„Mindenképpen le kell ülnünk négyszemközt beszélni, ezt már pár nappal ezelőtt el is mondtam. Katinka hétfőn jött haza egy versenyről, keressük egymást, s mindenképpen egy nem túl távoli időpontban meg is ejtjük ezt a beszélgetést. Én a magam részéről egyelőre egy megoldást látok, mindenki tegye a dolgát, s ne nyilatkozzon többet, mert az csak újabb olaj a tűzre. Arra nincs idő, hogy a lelkeket ápoljuk, szóval senki se várjon békítést, egymásra borulást. Most Rio az első, ez a sportoló érdeke, utána lehet értékelni az ellentmondásokat.

A sportvezető végül a – jelenleg a harmadosztályban szereplő – győri labdarúgócsapat támogatásáról is beszélt, valamint elmondta, hogy az ETO Park körül kialakult helyzetben nem változtak a körülmények, így a győri városvezetés ebben a kérdésben továbbra sem tud lépni.

A legfontosabb, hogy a klub megmenekült, az utánpótlás rendben van, edzhetnek, meccseket játszhatnak a legjobbak között, a felnőttcsapat ETO néven elindulhatott az NB III-ban. A városvezetés financiálisan odaállt az utánpótlás mögé, az idei költségvetésben is komoly összeget tervez fordítani erre. Hogy később mi lesz az első csapattal, sikerül-e feljebb lépni, az a jövő zenéje, bízom benne, hogy így lesz. Azt továbbra is valljuk, felnőttcsapatot a város nem tud fenntartani, ám azt ígérhetem, ha NB II-es lesz a csapat, segítünk majd abban, hogy szponzorokat találjunk, hogy eredményesen tudjon működni az egyesület. Most azért nehéz ez, mert az NB III amatőr szinten van, de azért már most is vannak pozitív példák. Itt jegyzem meg, hogy sok olyan fociszerető vállalkozó volt, aki megrémült, hogy milyen sorsra jut a nagy múltú klub, őket is biztatnám arra, hogy az aggódásuk mellett szponzorációs tevékenységükkel is segítsék a labdarúgókat.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik