Kötöttfogásban Lőrinczék, szabadban Ligetiék győztek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.13. 11:49
Címkék
Dupla rangsorversenyt rendezett a Vasas Sport Club birkózó csapata a Fáy utcai edzőcsarnokban. Délelőtt 10 órától a kötöttfogásúak csaptak össze, majd őket követték délután 14 órától a szabadfogásúak. Előbbiben a Lőrincz, utóbbiban pedig a Ligeti fivérek diadalmaskodtak.

Vasárnap délelőtt három szőnyegen szó szerint pörögtek a mérkőzések a kötöttfogásúak rangsorversenyén, ahol nyolc súlycsoportban, ötvenkét birkózó küzdött meg egymással. A válogatott oszlopos tagjai közül értelemszerűen nem lépett szőnyegre az olimpiai, világ- és Európa-bajnoki bronzérmes Módos Péter, az egyetemi-világbajnok Kozák István, a világ- és kétszeres Európa-bajnok Bácsi Péter, a világbajnok Kiss Balázs, valamint a junior vb-győztes Lám Bálint. Ott volt azonban a 71 kilogrammosok között az olimpiai ezüstérmes Lőrincz Tamás, illetve a világ- és Európa-bajnoki bronzérmes öccse, Viktor is szőnyegre lépett a 85 kg-ban. Az aranyérmek sorsa a három legalsó súlycsoportban, az 59, 66 és 71 kg-ban egyértelműen dőltek el, a 75 kilogrammosok fináléjában azonban az Eb-ötödik Szabó Lászlót 4-3-ra legyőzte az immáron csepeli színekben versenyző Szabó Martin. A négy felső súlycsoport döntőjében a papírforma igazolódott be.

A felnőtt kötöttfogású rangsorverseny teljes eredménylistája!

A kötöttfogásúakat 14 órától követték a szabadfogásúak, ahol az osztrák válogatottal kiegészülve, 57 birkózó gyűlt össze. Legjobbjaink közül az olimpiai, világ- és Európa-bajnoki bronzérmes Hatos Gábor, valamint a pesterzsébeti színeket képviselő, U 23-as Eb-bronzérmes Nagy Mihály hagyta ki a megmérettetést. Küzdőtérre lépett és nyert a világ- és Európa-bajnoki bronzérmes Veréb István, akárcsak az Eb-ezüstérmes Ligeti Dániel is. Érdekesség, hogy nyolc aranyéremből négyet a szombathelyi Haladás VSE, négyet pedig a Csepeli BC versenyzői nyertek meg. A rangsorversenyen kiosztott harmincegy érem közül, majdnem a felét, tizennégyet a két csapat zsebelt be, a pontverseny első helyezését azonban a Haladás VSE nyerte meg két ponttal a csepeli alakulat előtt.

A felnőtt szabadfogású rangsorverseny teljes eredménylistája!

A versenyeken közreműködő bírók: Pál Szabolcs (elnök), Weisz György, Selényi Péter, Kismóni János, Lakatos András, Tombor Csaba, Lőrik Zsombor, Tóth János, Bárdosi Sándor, Lukács Imre, Elek Tamás (koordinátor), Kajtán Petra (titkár), Binder Krisztina (titkár), Erdős Márton (titkár)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik