Kempo: magyar csapatsiker a hazai rendezésű világbajnokságon

Vágólapra másolva!
2012.02.06. 10:11
Címkék
Magyarország győzelmével zárult a X. Juhász Ferenc Kempo Emlékverseny és nyílt világbajnokság, amelyet Tökölön rendeztek a hétvégén. A csapatverseny második helyét Ukrajna, a harmadikat pedig Románia szerezte meg.
KEMPO, X. JUHÁSZ FERENC EMLÉKVERSENY ÉS NYÍLT VB
CSAPATVERSENY
1. Magyarország
2. Ukrajna
3. Románia
4. Horvátország
5. Németország
6. Szlovákia
7. Portugália
8. Brazília
9. Oroszország
10. Szlovénia
KEMPO, X. JUHÁSZ FERENC EMLÉKVERSENY ÉS NYÍLT VB
CSAPATVERSENY
1. Magyarország
2. Ukrajna
3. Románia
4. Horvátország
5. Németország
6. Szlovákia
7. Portugália
8. Brazília
9. Oroszország
10. Szlovénia

Több mint négyszázan léptek tatamira, illetve szorítók közé az idén jubileumot ünneplő, a néhai kempo mester, Juhász Ferenc emlékét őrző verseny három napja alatt, mely során két kontinensről tíz nemzet budokáit látta vendégül a tököli sportcsarnok. A hazaiakon kívül németek, portugálok, oroszok, ukránok, csehek, románok, horvátok és szlovákok képviselték Európát, a brazil csapat révén pedig egy dél-amerikai ország is részt vett a világbajnokságon.

A programban pénteken a technikai – kata, fegyveres kata, szinkron kata, önvédelem - , szombaton a light-contact és chikara curabe, míg vasárnap a full „B", full „A", valamint a törés versenyszámok kaptak helyet. A vb-t a helyszínen tekintette meg Bárdosi Sándor olimpiai ezüstérmes birkózó, és Nagy „Csonttörő" János világbajnok bokszoló, akik saját edzéseiken is rendre hasznosítják a kempo stílus különféle technikáit.

Felföldi Szabolcs profi MMA világ-és Európa-bajnok a full-contact kategóriában ismét bizonyította hírnevét: valamennyi meccsét megnyerve világbajnoki címet szerzett a 77-84 kg-os súlycsoportban.

„Minden tudásomra szükségem volt, mivel rendkívül jól felkészült ellenfeleket kaptam. Az utólag igen hasznosnak tűnő, szűk két hónapos felkészülésemnek köszönhetően sikerült begyűjtenem az újabb világbajnoki címemet – Felföldi 2007-ben és 2010-ben már nyert ebben a kategóriában –, aminek most nagyon örülök.”

A Magyar Kempo-szövetség által rendezett emlékverseny és vb mindhárom napján nagy érdeklődés kísérte a kemény, férfias küzdelmeket.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik