HIRDETÉS
HIRDETÉS
L. Á. 2018.11.19 19:22 Frissítve: 2018.11.19 19:46

Jótékonyság: mézeskalácsból 1353 készült élsportolókkal

A törött mézeskalács szív mindenki által ismert emblémája az Ökumenikus Segélyszervezet „szeretet.éhség.” adománygyűjtésének, amelyhez idén is csatlakoztak sztársportolóink, akik hétfőn segédkeztek 1353 darab mézeskalács szív elkészítésében.

HIRDETÉS
A GALÉRIA MEGNYITÁSÁHOZ KATTINTSON A KÉPRE! (Fotók: Tumbász Hédi)

1353 mézeskalács. A darabszám szimbolikus és nagyon lényeges, hiszen az országos összefogást felvezető nagy mézeskalácssütő rendezvényen elkészített 1353 szívecske utal az Ökumenikus Segélyszervezet adományvonalára. De a sportolók, énekesek, zenészek, színészek által elkészített mézeskalácsoknak is fontos szerepük van: a segélyszervezet adománypontjain az önkéntesek ezekkel köszönik meg a támogatásokat.

„Harmadik alkalommal veszek részt az Ökumenikus Segélyszervezet akcióján. Fontosnak tartom, hogy felkeltsük az emberek figyelmét, s ösztönözzük őket arra, hogy támogassák a rászorulókat” – mondta a háromszoros olimpiai bajnok kajakos, Szabó Gabriella, aki az olimpiai bajnok párbajtőröző Szász-Kovács Emese, a londoni aranyérmes tornász, Berki Krisztián, valamint a világbajnoki bronzérmes gátfutó, Baji Balázs társaságában díszítette, színesítette a mézeskalácsokat.

„Én három motívum mentén haladtam. Először elfogott a nemzeti hangulat, s piros-fehér-zöld zászlókkal díszítettem a kalácsokat, majd megihletett a karácsonyi stílus, de most már az állatorvosi énem is előjött, mert fél órája kutyákat, macskákat rajzolgatok a mézeskalácsokra” – viccelődött Baji Balázs.

„Tavaly csatlakoztam először a kezdeményezéshez, most már rutinosabban rajzolgatom a díszeimet – mondja Berki Krisztián, aki kifejezetten fontosnak tartja, hogy rászorulókat támogató akciók mellé álljon. – Most tudtam meg, hogy a »szeretet.éhség.« adományaiból szinte az egész év során támogatásokat tud nyújtani a szervezet.”

„Mindig is szerettem az olyan megmozdulásokat, amelyek segítségével apró, kicsi gesztusokkal lehet nagyot alkotni. Ez pontosan ilyen. Egy jó hangulatú rendezvény keretében tudjuk felhívni a figyelmet mások problémáira. Örülök, hogy részese lehetek én is ennek a kezdeményezésnek” – tette hozzá Szász-Kovács Emese.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.12.14 00:09:01

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. A tét, a kockázat felvállalása mutatta meg Panenka lelkierejét, szakmai nagyságát, s hozta meg hírnevét, mint ahogy Kariusnak is az lett a keresztje, hogy a fél világ látta a szerencsétlenkedését.

2018.12.13 12:24:34

Egyéb egyéni M. D.

Nem csak Phil Taylor hiányzik majd nagyon az Ally Pallyből • Új lebonyolítási rendszer, rekordszámú résztvevő.

2018.12.10 23:12:57

Egyéb egyéni SZÖLLŐSI GYÖRGY

ALAPVONAL. Nálunk sem a hazai futball sajátosságaihoz igazodó, sem a profi világban másutt működő nyugdíjrendszer nem létezik.

2018.12.07 14:36:24

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Év végén is pörög az ingatlanpiac, ám a vásárlással még nincs elkésve. Íme a legfontosabb tippek! (x)

2018.12.03 21:22:38

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A pályázat beadásának határideje: 2018. december 15., szombat éjfél.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS