Ifjúsági olimpia: „A játékok minden várakozást felülmúltak”

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.10.18. 18:56
Minden előzetes várakozást felülmúlt a Buenos Airesben rendezett ifjúsági olimpia Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke szerint.

„A mostani játékok minden elképzelésünket túlteljesítette, nem vártunk ekkora sikert. Senkinek nem lehet kétsége, hogy az argentin főváros nagyszerű házigazdája lenne egy felnőttolimpiának is” – jelentette ki az este záruló esemény csütörtöki sajtótájékoztatóján a német sportvezető. Külön kiemelte, hogy a rendezvény emberközeli volt, több volt a női résztvevő, illetve az olimpiai falu és a versenyek hangulatát is méltatta.„A mostani játékok minden elképzelésünket túlteljesítette, nem vártunk ekkora sikert. Senkinek nem lehet kétsége, hogy az argentin főváros nagyszerű házigazdája lenne egy felnőttolimpiának is” – jelentette ki az este záruló esemény csütörtöki sajtótájékoztatóján a német sportvezető. Külön kiemelte, hogy a rendezvény emberközeli volt, több volt a női résztvevő, illetve az olimpiai falu és a versenyek hangulatát is méltatta.

Bach úgy vélte, hogy a rendezvény egyesítette az egész országot, mert az argentinok büszkének érzik magukat, s erre meg is van minden okuk.

Magyarország 24 éremmel – 12 arannyal, 7 ezüsttel és 5 bronzzal – zárta Buenos Airesben a harmadik nyári ifjúsági olimpiát, ez minden idők legjobb szereplése.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik